avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 667 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cedare Drepturi Inaintea Succesiunii / Declararea ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cedare Drepturi Inaintea Succesiunii / Declararea Situatiei De Strain De Succesiune

Va propun spre analiza urmatoarea situatie:
• Sot si sotie cu fiica infiata.
• Apartament dobandit pe perioada casatoriei.
• Sotul decedat in urma cu 7 ani.
• Fiica nu a mai interactionat cu familia de peste 20 de ani. Nu a participat la pomenile tatalui adoptiv, etc..
• Sotia vaduva doreste sa cedeze drepturile asupra apartamentului unei persoane straine care sa o ingrijeasca pana la deces.

- poate sotia vaduva sa cedeze in totalitate drepturile sale ce ar rezulta in urma viitoarei dezbateri a succesiunii, de pe acum persoanei care urmeaza sa o intretina, printr-un act notarial care sa nu poata fi atacat de fiica adoptiva? (Testament?!?)
- poate fiica adoptiva sa fie declarata straina de mostenire prin prisma lipsei de interactiune cu parintii adoptivi si prin prisma neinitierii succesiuni in toti acesti 7 ani?

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: GermanAlex , utilizator 21:14, 22 Iulie 2015
Trebuie facuta actiune in instanta pentru dezbaterea succesiunii, in care sa solicite vaduva intreaga parte.
Apoi contract de vanzare-cumparare cu clauza de intretinere.
Poate sa declare, insa chiar sa fie asa, altfel fiica poate ataca. Fata chiar nu a dorit sa mosteneasca?
Daca se vinde imobilul nu mai poate fi vorba de mostenire.
Mostenirea vizeaza bunurire ramase in patrimoniul defunctului.
Fiica aseapta decesul mamei adoptive si apoi mostenirea.

Sotia vaduva doreste sa incheie de pe acum un act in favoarea persoanei care o va intretine. Vrea sa o excluda pe fiica adoptiva din mostenire complet.

Deasemenea, persoana care o va intretine doreste sa se lege cumva de proprietate inaintea deschiderii succesiuni, existand posibilitatea decesului proprietarei pe timpul procesului, moment in care toata mostenirea se va rasfrange asupra fiicei.
Vaduva sa faca un testament autentic sa o desemneze pe persoana respectiva legatar universal,pentru orice eventualitate, si apoi sa dezbata succesiunea fie in instanta fie la notar. Dupa dezbaterea succesiunii poate sa incheie si contract de inretinere. In situatia data nimic nu este cert.

Alte discuții în legătură

Mostenire??? nicolae242 nicolae242 buna ziua, doresc si eu sa expun o problema:o matusa a ramas vaduva acum un an si jumatate,aceasta neavand copii(casa a cumparat-o impreuna cu sotul ei dupa ... (vezi toată discuția)
Mostenire si cota parte. hdanny hdanny Socrul si soacra mea detin doua proprietati. Un apartament si o casa. Soacra a decedat. Socrul meu vrea sa deschida succesiunea. Sotia mea mai are o sora. ... (vezi toată discuția)
Testament-donatie-succesiune fiducius55 fiducius55 Problema Juridica: Testament-Donatie-Succesiune Buna ziua. Onorabile avocat,notar ... (vezi toată discuția)