avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1008 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie mai mare decât câştigul salarial mediu brut ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie mai mare decât câştigul salarial mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2013

Buna ziua

Am iesit la pensie in 2011. In 2013 am avut un contract de munca pe perioada determinata la o intreprindere cu capital privat. Atunci aveam pensia ceva mai mica decat 2223. Acum, cu acordarea diferentelor de 12% incepand cu 1 ian 2013 (procentul de corectie pentru cei care au iesit la pensie in 2011) depasesc suma de 2223.
La ce sa ma astept? Mai mult ca sigur nu sunt singura in aceasta situatie.

Multumesc anticipat pentru raspuns.

Cristina

PS am vazut prea tarziu ca nu am pus intrebarea in sectiunea corecta. Nu stiu cum sa o mut.
Ultima modificare: Marți, 21 Iulie 2015
CristinaCIC, utilizator
Cel mai recent răspuns: CristinaCIC , utilizator 17:28, 21 Iulie 2015
Nu mai exista aceasta conditie:
Cuantumul pensiei nete sa nu depaseasca salariul mediu brut pe economie.
Cine v-a spus ca pensia nu poate depasi cuantumul salariului mediu brut pe economie?
Legea 329/2009. Gresesc cumva?
Legea nr. 134/2014, publicata in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 753 din 16 octombrie 2014 si care a intrat in vigoare pe 19 octombrie 2014, a abrogat articolele din Legea nr. 329/2009 care interziceau cumulul pensiei cu salariul.
Stiu asta, dar eu am intrebat de anul 2013, deci inainte de adoptarea legii din 2014. De aceea nu stiu care lege influenteaza situatia mea.

Alte discuții în legătură

Pensie + salariu Radu Aura Radu Aura Pensionarii isi pot cumula pensia cu salariul numai daca beneficiaza de o pensie mai mica sau egala cu castigul salarial mediu brut utilizat la fundamentarea ... (vezi toată discuția)
Pensie si salariu..! Dumitrovici Dumitrovici O sa va rog sa-mi spuneti daca o persoana care a iesit la pensie de stat ( bugetara) la limita de varsta , mai poate fi incadrata ( pe acelasi post ) in ... (vezi toată discuția)
Cumulul pensiei cu salariul - prevederea legalã Justitiarul711 Justitiarul711 Pensionarii care au pensia neta de 2000 lei nu pot beneficia de cumul cu salariul in cazul in care s-ar angaja ? Exista un art. de lege in acest sens? (vezi toată discuția)