avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 558 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţia la modă Cerem arestarea celor 7 baieti violatori din Vaslui!
Discuție deschisă în Discuţia la modă

Cerem arestarea celor 7 baieti violatori din Vaslui!

Va rog semnati petitia online! E drept ca justitia nu se (mai) face plebiscitar, dar parerea a sute de mii de romani n-ar trebui ignorata!
[ link extern ]

Multumesc!
Cu stima, DlGoe
Ultima modificare: Marți, 21 Iulie 2015
Ares-3, moderator
Cel mai recent răspuns: Romulus43 , utilizator 21:40, 10 August 2015
Părerile despre această petiție au fost pe toate rețelele de socializare expuse, astfel că voința cetățenilor este irelevantă în privința luării unei măsuri preventive a infractorilor, voința organelor judiciare fiind suverană.

[Partea editata raspunde unui fragment eliminat din mesajul anterior.]
Ultima modificare: Marți, 21 Iulie 2015
Ares-3, moderator
Am semnat-o.

Parerea mea este, ca si a colegei, ca s-a ales gresit obiectul, mai bine cereau inasprirea pedepselor in astfel de cazuri insa asa, ca idee, mi se pare ok. Fiecare semnatura poate fi considerata o palma morala data atat acelor inconstienti cat si celor care ii sustin. Sunt, pana acum, 187.887 de semnatari.
Ultima modificare: Marți, 21 Iulie 2015
Ares-3, moderator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Aveti dreptate, distinse doamne!
O observatie pt. raspunsul d-nei @legally_aid, citez, fara a schimba cu nimic intelesul intregii fraze :
[...]voința cetățenilor este irelevantă[...]

Asa e, vocea celor multi nu conteaza :( Cel mai bun exemplu este referendumul din 22.10.2009, pentru trecerea la un parlament unicameral și reducerea numărului de parlamentari, singurul referendum valid de dupa '89.
Iata ce spunea Mark TWAIN despre vot si alegeri : ,,dacă votul nostru ar putea schimba ceva, nimeni nu ne-ar mai lăsa să votăm.”
Nu s-a schimbat nimic de un veac si mai bine!
Manuela, este foarte bine că oamenii reacționează când este vorba despre astfel de orori.Poate că, într-un viitor apropiat, pedepsele pentru cazurile de viol cu agravante va suferi modificări în privința limitelor de pedeapsă și nu ar fi exclus ca glasul opiniei publice față de acest caz de viol să aibă un impact major în acest sens. Se poate reconsidera această valoare socială, inviolabilitatea persoanei, libertatea ei și tot ceea ce implică o astfel de faptă.Au fost opinii provenite din mediul juridic conform cărora, violul ar constitui infracțiunea cea mai gravă după omor, ceea ce nu poate fi departe de adevăr.
Dl Goe, să nu confundăm un referendum care, în sine, presupune consultarea cetățenilor față de o anumită situație din societate, cu imposibilitatea oricărei alte persoane, cu excepția organelor judiciare care instrumentează un anumit caz, de a solicita sau decide cum anume să fie pedepsit un infractor sau ce măsuri preventive să fie dispuse în cazul său.
Cum am spus, este bine că cetățenii reacționează, că își exprimă solidaritatea cu victima acelui viol, că empatizează cu aceasta.Poate fi benefică și pentru ea această susținere, pentru moralul ei.Însă doar cam atât, întrucât această petiție nu va putea impune nimic celor care se ocupă de caz, și nu știm dacă va avea nici puterea de a le influența în vreun fel decizia la momentul individualizării pedepsei, care are loc, în mod legal, ținându-se seama de niște limite de pedeapsă, de niște circumstanțe, de persoana infractoilor, etc. și nu de glasul opiniei publice.
Mi-as dori tare mult ca valul asta de revolta care pare ca se amplifica pe zi ce trece, chiar si asa, fara urmari juridice, sa conteze pentru fata mai mult decat reactiile din anturajul sau vecinatatea haitei.

Si da, violul ar trebui pedepsit foarte aspru pentru ca omoara sufletul. Nu ma lasa regulamentul sa scriu ce gandesc despre ororile intamplate. Mi-e foarte greu sa inteleg si cum le poti lua apararea, au fost 7, nu unul sau doi... nici macar unul nu a gandit in momentele alea? Sex surpriza... Aia-s pui de oameni sau ce-s?
Imi raspund in minte.

Alte discuții în legătură

Castrarea chimica const_be const_be In R Moldova, a fost adoptata o lege referitoare la castrarea chimica a pedofililor. cum comentati aceasta, in functie de anumite drepturi ale omului , de ... (vezi toată discuția)
Se apropie alegerile POPA GHEORGHE POPA GHEORGHE Noi cei din diaspora schimbam regulile. Daca vreti votul nostru, acestea sunt conditiile ! Candidatule ! Asculta ce vreau eu, inainte de a-mi face tu o ... (vezi toată discuția)
Proiect de hotãrâre prin care parlamentul sã constate cã bãsescu a fost demis de popor ContSters257414 ContSters257414 Senatorul PNL Ioan Ghişe va propune, luni, în plenul reunit al celor două Camere, un proiect de hotărâre a Parlamentului prin care să se ia act de ... (vezi toată discuția)