avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 560 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţii politice şi legislaţie ... Proiect de hotãrâre prin care Parlamentul sã ...
Discuție deschisă în Discuţii politice şi legislaţie electorală

Proiect de hotãrâre prin care Parlamentul sã constate cã Bãsescu a fost demis de popor

Senatorul PNL Ioan Ghişe va propune, luni, în plenul reunit al celor două Camere, un proiect de hotărâre a Parlamentului prin care să se ia act de deciziile BEC şi CCR şi să se constate că preşedintele Traian Băsescu a fost demis de popor la referendum prin votul a peste 7,4 milioane de români.

Proiectul de hotărâre propus de Ghişe şi remis AGERPRES prevede că Parlamentul a luat act de hotărârile BEC şi CCR, constată că sunt îndeplinite prevederile articolul 10 din legea 3/2000 a referendumului şi că preşedintele României a fost demis de către popor. De asemenea, proiectul prevede că legislativul constată că funcţia de preşedinte al României este vacantă, iar în termen de 90 de zile Guvernul va organiza alegeri pentru această funcţie. AGERPRES

[ link extern ]
Poporul roman este obisnuit cu astfel de incercari a celor de stanga, insa nu cred ca mai intelege poporul cum de unii o duc atat de bine in timp ce altii atat de rau. La fiecare schimbare cetatenii Romaniei, in special cei care merg la vot, spera ca se va schimba macar intro mica masura, in bine bineinteles, si viata lor. La scurt timp constata, cu regret, ca traiul lor e la fel de amar in timp ce a celor care fura, mint si inseala e tot mai prosper. De ce oare toate aceste capete luminate din parlament nu sau gandit inainte de a se lua hotararea privind cvorumul si nu dupa? Ca doar stau si dorm pe banii nostrii, ai tuturor, in hotel de 4-5 stele, deci sunt odihniti. Oare ce sperante sa mai nutreasca poporul roman prin toate aceste proiecte fara finalizare?
Nu am prea inteles ce se vrea sub aspect legal.
Presedintele nu a fost demis de popor ca poporul nu e format doar de cei care au votat...
Dar...cui ii pasa de popor...
Sa nu imi spuneti ca la parlamentari de popor le pasa...
Le pasa doar de ei...si asa suntem de acord...
Ultima modificare: Sâmbătă, 25 August 2012
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Cine crede in asa ceva...se imbata cu apa rece.....
Personal, nu cred că mai este timp pentru a fi susţinut vreun proiect. Deja luni parlamentarii se vor întruni într-un alt scop, citirea deciziei CCR. Apoi, vor fi făcute demersurile necesare reinstalării preşsedintelui suspendat.
În acest al noualea ceas, nu cred că se mai poate schimba ceva, oricâte legi şi articole de lege s-ar invoca.
Nu există cale de întors, în opinia mea. Poporul a demis preşedintele , dar există o decizie contrară.
Ne încurcăm în legi, în ipoteze , facem speculaţii, dar adevărul este că zarurile au fost aruncate.Legal, nu mai este cale de întors. Europa stă cu ochii pe noi, există presiuni, dincolo de binele poporului pe care-l doresc cei din Parlament , trebuie să-şi apere şi poziţiile , fotoliile , credibiliotatea, onoarea.
Cu scuzele de rigoare, dar totul esteo mizerie. Nu cred că am evoluat deloc faţă de acum 22 sau 23 de ani.
Legi interpretabile , instabilitate legislativă , specialişti în drept constituţional/practicieni slab pregătiţi, interese , totul a condus la zădărnicirea acestui referendum şi a speranţelor acestui popor.
Mai bine ne vedem de treabă.Am pierdut atâta vreme stând cu ochii pe presă, deja mi-e lehamite de tot. E bătălia lor şi, probabil că deşi se bat ei , cei care pierd suntem noi, cei care alcătuim poporul .În fapt, tot ei câştigă .Câte puţin fiecare, dar suficient cât să le fie mai bine decât ne este nouă.
O seară minunată tuturor.
Ultima modificare: Sâmbătă, 25 August 2012
Ana Cristina Margu Birou de mediator , Mediator
Care este scopul real al tuturor acestor manifestari si continue cereri din partea unei anume parti a puterii ,dupa ce curtea constitutionala s-a pronuntat definitiv ?
Oare in continuare se persista in contestarea masurilor dispuse de curtea constitutionala ?
Oare acei parlamentari au uitat ca au plecat din randul poporului,ca pana la momentul obtinerii scaunului de parlamentar suduiau pe cei din conducerea tarii ??

Alte discuții în legătură

Am votat sau nu la referendum 2012 freeanifer freeanifer Consider interesanta situatia fiecaruia. Eu de exemplu peste 15 minute ma duc sa votez. Invit pe cei care doresc sa spuna daca au votat sau nu vor vota sau ... (vezi toată discuția)
Referendum si cvorum ContSters257414 ContSters257414 cum credeti ca se impaca ([b]cum se justifica[/b]) decizia Curtii Constitutionale a Romaniei care a hotarat marti ca, pentru validarea scrutinului de ... (vezi toată discuția)
Justitia e oarba...total....sau mai intrezareste ceva? Lidia2012 Lidia2012 Ieri a avut loc un Referendum in tara mea, Romania. Pentru validarea lui CREMA Justitiei, adica....Curtea Constitutionala (Pardon ! pentru..cacofonie) , ... (vezi toată discuția)