avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 338 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... In ce conditii financiare poate fi spitalizata o ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

In ce conditii financiare poate fi spitalizata o persoana neasigurata

In ce conditii financiare poate fi spitalizata o persoana neasigurata casatorita cu un asigurat? Conform administratiei spitalului Municipal Bucuresti, un neasigurat trebuie sa plateasca 600 lei /zi spitalizarea. va multumesc.
Cel mai recent răspuns: simiga , utilizator 21:41, 23 Iulie 2015
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sotul asigurat poate declara la locul de munca pe celalalt sot ca persoana aflata in intretinerea sa (va creste astfel deducerea personala la impozit) si coasigurat la sanatate.
La spital va duce adeverinta de la locul de munca care dovedeste ca este asigurat si ca are coasigurat pe celalalt sot. Astfel nu se va plati nimic la spitalizare si nici in plus la asigurare.
Acesta a fost intentia noastra de a aduce aceasta adeverinta , dar doamna de la spital ne-a reclamat aproape tipand cei 600 lei pe zi , spunandu-ne ca s-a schimbat de mult legea si ca nici o declaratie sau adeverinta nu ne mai poate fi de folos. Multumesc pt. raspuns ana_cer.
Ultima modificare: Marți, 21 Iulie 2015
Micavas, utilizator
In situatia in care este internat la urgente.

Va spun din propria experienta, cu un cumnat care nu era asigurat - situatie petrecuta in 2014 - , si nu a platit nimic Spitalului Muncipal din Bucuresti. A stat vreo 4 zile internat.
Multumesc freeelis
Va platiti asigurarea medicala pe ultimi 5 ani si deveniti asigurat. Continuati apoi sa o platiti si in viitor.

Alte discuții în legătură

O persoana pensionata medical poate sa aiba sotul coasigurat? petro250 petro250 Am o cumnata care este pensionata medical. Sotul ei in momentul de fata nu are nici un venit si nu se incadreaza nici la pensie. Intrebarea mea este ... (vezi toată discuția)
Cum poate ajunge socrul asigurat la sanatate? adytzul89 adytzul89 Buna ziua, Am nevoie urgenta de ajutor. Am o ruda, in care se afla in spitalul muncipal din Bucuresti. Aceasta nu are asigurare. Ruda fiind socru. El nu mai ... (vezi toată discuția)
Poate avea coasigurat o persoana aflata in somaj ? KANDI KANDI Buna ziua Sotul meu a fost internat de urgenta la spital cu infarct . El a stat in ultimul an in strainatate , deci nu are asigurare de sanatate .Eu momentan ... (vezi toată discuția)