avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 230 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Omisiune hotarare judecatoreasca: celelalte drepturi
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Omisiune hotarare judecatoreasca: celelalte drepturi

In urma unei decizii definitie a Curtii de Apel instanta a obigat o societate sa ii plateasca unui angajat concediat pe nedrept salariile indexate, majorate si actualizate fara a pomeni nimic despre celelalte drepturi.

O solicitare de indreptare a hotararii trebuie sa fie de forma lamurire/ completare dispozitiv sau se poate incadra la indreptare eroare materiala ? Pentru ca in primul caz termenul de solicitare a trecut déjà, iar in al doilea caz poate fi facuta oricand.

Multumesc
Cel mai recent răspuns: DAN POPESCU , Avocat 12:32, 22 Iulie 2015
Daţi cât mai multe amănunte. Scrieţi, pentru început, ce au hotărât cele două instanţe şi dacă aţi exercitat calea de atac a apelului (dacă e vorba despre o hotărâre definitivă, înseamnă că apelul a fost calea de atac).
Scrieti ca , este o hotarare definitiva data in apel.Conform art.442 (1)NCPC"Erorile sau omisiunile cu privre la numele,calitatea si sustinerea partilor precum si orice alte alte erori materiale cuprinse in hotarari sau incheieri pot fi indreptate din oficiu ori la cerere."
Aceste prevederi ca si art.443 si art.444 NCPC se refera la erori materiale(nume,adresa,calcule aritmetice)lamuriri cu privire la intelesul ,intinderea sau aplicarea dispozitivului hotararii,ori, daca prin hotararea data instanta a omis sa se pronunte aupra unui capat de cerere principal sau accesoriu ori asupra unei cereri conexe sau incidentale.Aceste prevederi sunt de stricta aplicare.Daca petentul nu a solicitat prin cererea de chemare in judecata si celelalte drepturi, instanta nu era obligata sa le acorde din oficiu,doar daca le-a solicitat si instanta a omis sa se pronunte asupra lor putem vorbi de exemplu, de completarea hotararii conform art.444 NCPC.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Judecatorul a uitat de cheltuielile de judecata NGABI43 NGABI43 Am castigat un proces in care am cerut si cheltuieli de judecata . In decizia pronuntata , judecatorul mi-a dat castig de cauza dar nu a pomenit nimic de ... (vezi toată discuția)
Emitere titlu de proprietate cu hotarate judecatoreasca. Costy 27 Costy 27 Am obtinut hotararea definitiva pentru 1,8 ha de teren spre emiterea TP,dar pe hotarare specifica ca nu obliga comisia la cheltuielile de judecata ca nu ca nu ... (vezi toată discuția)
Cum pot solicita îndreptarea erorii efectuate de instanță privind calculul la plata cheltuielilor de judecată pe care pârâtul trebuie să mi le plătească? _Alin_ _Alin_ Cum se procedeaza repararea erorii cauzate de instanta la plata cheltuielilor de judecată? Mentionez ca in momentul cand am introdus actiunea in judecată, ... (vezi toată discuția)