In urma unei decizii definitie a Curtii de Apel instanta a obigat o societate sa ii plateasca unui angajat concediat pe nedrept salariile indexate, majorate si actualizate fara a pomeni nimic despre celelalte drepturi.
O solicitare de indreptare a hotararii trebuie sa fie de forma lamurire/ completare dispozitiv sau se poate incadra la indreptare eroare materiala ? Pentru ca in primul caz termenul de solicitare a trecut déjà, iar in al doilea caz poate fi facuta oricand.
Daţi cât mai multe amănunte. Scrieţi, pentru început, ce au hotărât cele două instanţe şi dacă aţi exercitat calea de atac a apelului (dacă e vorba despre o hotărâre definitivă, înseamnă că apelul a fost calea de atac).
Scrieti ca , este o hotarare definitiva data in apel.Conform art.442 (1)NCPC"Erorile sau omisiunile cu privre la numele,calitatea si sustinerea partilor precum si orice alte alte erori materiale cuprinse in hotarari sau incheieri pot fi indreptate din oficiu ori la cerere."
Aceste prevederi ca si art.443 si art.444 NCPC se refera la erori materiale(nume,adresa,calcule aritmetice)lamuriri cu privire la intelesul ,intinderea sau aplicarea dispozitivului hotararii,ori, daca prin hotararea data instanta a omis sa se pronunte aupra unui capat de cerere principal sau accesoriu ori asupra unei cereri conexe sau incidentale.Aceste prevederi sunt de stricta aplicare.Daca petentul nu a solicitat prin cererea de chemare in judecata si celelalte drepturi, instanta nu era obligata sa le acorde din oficiu,doar daca le-a solicitat si instanta a omis sa se pronunte asupra lor putem vorbi de exemplu, de completarea hotararii conform art.444 NCPC.