avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 746 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Fonduri europene, finanţări ... Posibil conflict de interese in proiect european
Discuție deschisă în Fonduri europene, finanţări nerambursabile, grant-uri

Posibil conflict de interese in proiect european

Buna ziua,
In acest moment asociatia pe care o conduc implementeaza un proiect european in calitate de partener. Asociatia noastra, impreuna cu alta asociatie (doua asociatii non profit cu 55 si 45% actionariat) au infiintat un SRL, al carui administrator este fiul meu, dar fara sa aiba actiuni, actionariatul fiind asigurat de cele doua asociatii. SRL-ul astfel infiintat beneficiaza de o subventie din partea Asociatiei cu capital majoritar, fonduri provenite din instrumente structurale europene. Mentionez ca in actul constitutiv este mentionat ca SRL-ul va reinvesti tot profitul in desfasurarea de activitati sociale si in dezvoltarea proprie (deci nu va distribui dividende). De asemenea, managerul angajat al firmei este fiul meu, care este si administrator, insa intre asociatie si SRL nu se desfasoara achizitii publice, nu suntem functionari publici si nici institutii publice.
Intrebarea este daca in aceasta situatie exista un posibil conflict de interese, eu negasind descrierea in OG66, Legea 31, Og 26, doar in Regulamentul CE 1605, insa acolo desi exista relatii de rudenie, nu se incalca prevederile normelor metodologice ale Regulamentului.

Va multumesc anticipat!

Alte discuții în legătură

Infiintare/preluare srl pe ong emm8392 emm8392 Buna ziua, As dori sa stiu daca exista anumite elemente specifice deosebite pe care ar trebui sa le avem in vedere daca dorim sa infiintam un srl (sau sa ... (vezi toată discuția)
Dividendele societatii comerciale inființată de o asociație (ong) BaraganMarius BaraganMarius Bună ziua. Se dă următoarea speță. O institutie publica (Consiliu judetean sau Consiliu local/primarie) alături de 2 privați (S.A. și un S.R.L.) ... (vezi toată discuția)
Cateva intrebari legate de infiintarea unui srl Almaris Almaris Doresc sa infiintez un SRL avand ca obiect de activitate administrarea imobilelor, cu un asociat sau doi(cel mult), care sa fie si administratori(neangajati). ... (vezi toată discuția)