avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1117 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... decizie civila
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

decizie civila

Buna ziua,
as dori sa stiu daca un dosar are ca obiect rezolutiunea unui contract de intretinere are 3 cai de atac,adica judecatorie,tribunal si curte sau doar doua : judecatoorie si tribunal?? si in cazuri speciale doar inalta curte??
va rog daca se poate sa-mi faceti referire la rticole din cod ,in acest sens.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: DAN POPESCU , Avocat 15:46, 23 Iulie 2015
Fondul se va judeca la judecatorie(art.94 NCPC)iar apelul la Tribunal( art.95 NCPC).
inteleg ca alta cale de atac la curtea de apel nu exista ??
sunt in aceasta situatie : la fond am avut castig de cauza, s-a facut recurs si am pierdut... dar nu am fost informata ca avand acest obiect de rezolutiune contract, nu se mai poate face apel!!!
Nu trebuia sa va informeze cineva!!!Decurge din NCPC.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dupa pierderea recursului la judecatorie se poate actiona la curtea de apel ? Lucian P Lucian P Buna ziua In urma pierderii procesului la judecatorie , am pierdut si recursul la TRIBUNAL. Pot actiona si la Curtea de Apel ? Sau unde ? Procesul are ... (vezi toată discuția)
Cale de atac impotriva unei hotarari pronuntate de sectia de contencios administrativ a tribunalului raluca_st raluca_st Am si eu o nelamurire, o hotarare emisa de Tribunal, pe sectia contencios administrativ, poate fi atacata cu apel la Curtea de apel competenta, si cu recurs ... (vezi toată discuția)
Apel- termen ContSters201565 ContSters201565 Am depus apel pentru un proces de pensie de intretinere minor pe data de 12.04.2011. Nu mi s-a dat un termen cand am depus apelul. Dupa cat timp ar trebui sa ... (vezi toată discuția)