avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 572 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... La ce varsta pot cere recalculare pensie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

La ce varsta pot cere recalculare pensie

Buna ziua,
Ma numesc Dinu Alexei, sunt pensionar militar din anul 2002 cu o vechime de 35 de ani de munca, am 62 de ani si tot din anul 2002 sunt angajat, cu contract de munca pe durata nedeterminata, la o firma cu capital privat.
Doresc sa stiu la ce varsta pot solicita recalcularea pensiei, daca in afara celor 35 de ani lucrati ca militar mai trebuie sa am un numar minim de ani lucrati in viata civila si carei Case de Pensii sa ma adresez.
Cu multumiri,
Dinu ALEXEI
Cel mai recent răspuns: Gratiela Ratiu , Consultant resurse umane 12:26, 12 Iulie 2009
Intrati pe www.pensiiprahova.ro, puneti aceasta intrebare si veti primi raspunsul competent de la specialistii din sistemul de pensii.
Recalcularea pensiei se poate solicita dupa fiecare nou stagiu de 12 luni efectuat.

Doar ca dvs primin pensie din alt sistem, cel miliatr, presupun ca acum va trebui sa va adresati cu un alt dosar la Casele de pensii civile.
mama mea a avut meseria de coafeza are o vechime de 24 de ani 8 luni si 22 zile . in anul 2007 a primit pensie anticipata. acum cateva zile am primit o instiintare prin care se anuleaza decizia prin care a fost instituita pensia anticipata.problema este ca cei de cooperatie nu mai detin statele de plata ptr cei doi ani de zile pe care trb sa ii dovedesaca ptr a primi pensia aceea anticipata. mama mea ii are lucrati dar din cauza celor de la cooperatie care au pierdut statele trebuie sa sufere mama mea. avem dreptul de a contesta decizia dar intrebarea este daca vom avea castig de cauza in speta de fata
Cei 2 ani nu ii sunt trecuti in cartea de munca?
Care e motivul scris pe decizia de anulare?
cei doi ani nu sunt trecuti in cartea de munca. motivul este ca ca nu are cei 26 de ani de munca, cei doi ani cu care sa ii dovedeasca sunt munciti dar nu gasesc cei de la cooperatie statele si astfel nu avem cum sa dovedim ca ii are lucrati

Alte discuții în legătură

Reconstituirea carierei profesionale emil ion emil ion Am o problema,va rog sa ma ajutati.Este vorba de sotie.In anul1976 a lucrat timp de 6 luni la o intreprindere,cartea de munca respectiva s-a pierdut.A ... (vezi toată discuția)
Reconstituirea vechimii in munca loredana.m loredana.m Buna seara, am urmatoarea problema: tatal meu este pensionat pe caz de boala, dar nu i s-a luat in considerare la calculul pensiei, 8 ani pe care i-a lucrat cu ... (vezi toată discuția)
Vechimea in munca - reconstituire carte munca Monici Monici Buna ziua, Am si eu o mica nelamurire: - trebuie sa reconstitui o Carte de Munca incepand cu 1984. Mi s-a spus ca nu se mai intocmesc Adeverinte de Vechime ... (vezi toată discuția)