avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 680 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Vechimea in munca - reconstituire Carte Munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Vechimea in munca - reconstituire Carte Munca

Buna ziua,

Am si eu o mica nelamurire: - trebuie sa reconstitui o Carte de Munca incepand cu 1984. Mi s-a spus ca nu se mai intocmesc Adeverinte de Vechime pentru vechimea in munca inainte de 01.04.1992, pentru ca calculeaza in functie de vechimea la locul de munca si in functie de declaratiile date de firma respectiva la Casa de Pensii.
Ma poate ajuta si pe mine cineva sa inteleg mai bine aceasta procedura si cum pot fi sigura ca i se va calcula vechimea corespunzatoare fara sa apara pe Cartea de Munca?

Multumesc anticipat!
O zi frumoasa!
Monici
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:51, 20 Iulie 2009
Pentru reconstituirea vechimii in munca se aplica prevederile Decretului 92/1976.
Luati legatura cu Directia de Muna si Protectie Sociala din judetul dvs. si vi se va spune cum trebuie facut.
Din data de 01.04. 2000 se aplica legea 19/2000 prin care s-a instituit stagiul de cotizare la sistemul de pensii de stat care se declarat lunar la CNAS, deci est inregistrat in sistem.
Pentru perioada anterioar va trebui insa sa reconstituiti vechimea in munca.
La Directiile de MUnca exista o Comisie pentru reconstituirea vechimii, la care trebuie sa ajungeti pentru a vedea exact procedura.
Informati-va citnd Decretul 92/1976 depsre aceasat procedura.
1. Cred ca este vorba de 01.04.2001 ... ;)

2. în cadrul D.M.S.S.F este constituită şi funcţionează o Comisie. de reconstituire a vechimii în muncă.
Se poate adresa cu cerere pentru reconstituirea vechimii în muncă orice cetăţean român cu domiciliul în raza judeţului, care solicită reconstituirea activităţii, meseriei, funcţiei sau specialităţii dacă arhivele unităţii în care şi-a desfăşurat activitatea au fost distruse, au dispărut în totalitate sau parţial sau datorită altor situaţii similare nu se mai găsesc actele doveditoare ale activităţii depuse .
Cererea va cuprinde : datele de identificare ale solicitantului, perioada ce se doreşte a fi reconstituită, funcţia, meseria sau specialitatea în care şi-a desfăşurat activitatea, unitatea cu care a fost în raport de muncă, înscrisuri originale din care să rezulte lipsa arhivei sau a documentelor doveditoare, precum şi a faptului că între solicitant şi unitate a existat un raport de muncă, propunerea a doi martori ce vor fi audiaţi care pot dovedi cu acte că au lucrat împreună cu solicitantul, în aceeaşi perioadă şi unitate.
da, 01.04.2001...

dar adu-mi aminte te rog, @freeelis, de unde e stabiliat data asta, ca am un lapsus::"> ca lg 19 e din 2000?!
Din Lege.... legea a intrat in vigoare la data de 01.04.2001 :)

Alte discuții în legătură

Cartea de munca din ianuarie 2009 nikolee nikolee lucrez de trei ani de zile cu contracte de munca dar prima firma la care am lucrat nu mi-a facut si carte de munca deoarece nu erau disponibile. cand m-am ... (vezi toată discuția)
Carte de munca pierduta.ce-i de facut?cum se poate inlocui? Hgraef001 Hgraef001 Sunt ceteatean american stabilit in SUA.Dorsc sa ma pensionez (Varsta 70 ani). Am pierdut cartea de munca si nu stiu ce sa fac si cum sa procedez. Am lucrat in ... (vezi toată discuția)
Reconstituirea vechimii in munca loredana.m loredana.m Buna seara, am urmatoarea problema: tatal meu este pensionat pe caz de boala, dar nu i s-a luat in considerare la calculul pensiei, 8 ani pe care i-a lucrat cu ... (vezi toată discuția)