avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 370 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Carte de munca pierduta.Ce-i de facut?Cum se poate ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Carte de munca pierduta.Ce-i de facut?Cum se poate inlocui?

Sunt ceteatean american stabilit in SUA.Dorsc sa ma pensionez (Varsta 70 ani). Am pierdut cartea de munca si nu stiu ce sa fac si cum sa procedez. Am lucrat in Romania din 1960 pana in 1973.Va rog dati-mi un sfat,o idee.
Va multumesc.
Hans Ion
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:01, 7 Ianuarie 2009
Se poate face reconstituirea vechimii in munca, in cazul acesta.
Cererea se adreseaza Comisiei de reconstituire a vechimii în muncă din cadrul D.M.S.S.F. din judetul in care ati avut ultimul domiciliu in tara.
Cererea va cuprinde : datele de identificare ale solicitantului, perioada ce se doreşte a fi reconstituită, funcţia, meseria sau specialitatea în care şi-a desfăşurat activitatea, unitatea cu care a fost în raport de muncă, înscrisuri originale din care să rezulte lipsa arhivei sau a documentelor doveditoare, precum şi a faptului că între solicitant şi unitate a existat un raport de muncă, propunerea a doi martori ce vor fi audiaţi care pot dovedi cu acte că au lucrat împreună cu solicitantul, în aceeaşi perioadă şi unitate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vechimea in munca - reconstituire carte munca Monici Monici Buna ziua, Am si eu o mica nelamurire: - trebuie sa reconstitui o Carte de Munca incepand cu 1984. Mi s-a spus ca nu se mai intocmesc Adeverinte de Vechime ... (vezi toată discuția)
Cartea de munca din ianuarie 2009 nikolee nikolee lucrez de trei ani de zile cu contracte de munca dar prima firma la care am lucrat nu mi-a facut si carte de munca deoarece nu erau disponibile. cand m-am ... (vezi toată discuția)
Societati disparute Claudia Ghioc Claudia Ghioc am pe tatal meu care doreste sa-si depuna dosarul de pensionare la limita de varsta si cum i s-a pierdut carnetul de munca trebuie sa cautam societatiile la ... (vezi toată discuția)