avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1212 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Somaj angajat cu 4 ore
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Somaj angajat cu 4 ore

buna ziua! am o nelamurire, sunt salariata cu 4 ore din 2012, incepand cu 17.07.2015 am incetat activitatatea si am intocmit toatae documentele p;tr somaj. 17.07.2015 a fost vinerea si pe 22 m-am dus sa depun documentele si mi s-a zis ca nu ma incadrez. Mi s-a facut anulare incetare si din nou incetare cu 27.07.2015 adica cu data de luni.
Luni dimineata la prima ora voi merga la somaj, credeti ca ar mai fi vreo problema : contractul inceteaza cu 27 dar ultima zi lucrata ar fi vineri pe 24, caci prind si weekendul 25-26 iulie.
Miltumesc mult!
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 22:56, 25 Iulie 2015
Ce motiv au invocat cand v-au spus ca nu va incadrati?
CA PENTRU CEI CU 4 ORE, DOCUMENTELE TREBUIESC DEPUSE IN ZIUA INCETARII CA NU MAI IES NUMARUL DE ZILE VECHIME
1. Fiind angajata cu program de lucru de 4 ore pe zi trebuie ca in cele 24 de luni premergatoare inregistrarii la Agentia de Somaj sa aveti toate zilele lucrate adica fara concedii fara plata, absente nemotivate sau concedii medicale.

2. Daca aveti toate actele in ordine trebuie sa mergeti luni a va inregistrati la Agentia de Somaj.

3. Nu conteaza daca zilele de 25 si 26 iulie sunt zile nelucratoare, ele intra in perioada lucrata, conform contractului individual de munca (CIM).

Ultima modificare: Sâmbătă, 25 Iulie 2015
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane
Intr-adevar, asa este cum v-au spus cei de la AJOFM.
iN ULTIMII 2 ANI AN 8 ZILE DE FARA PLATA SI UN MEDICALDE 11 ZILE LUCRATOARE. Este posbil sa nu pot lua somaj?

si care este solutia totusi sa pot lua somaj?

Ultima modificare: Sâmbătă, 25 Iulie 2015
Gabriela Pintea, Consilier juridic

Alte discuții în legătură

Somaj - conditii, cuantum, perioada ContSters10241 ContSters10241 Buna ziua. Va rog sa ma ajutati cu un raspuns Am o cunostinta care in scurt timp o sa i se desfiinteze locul de munca unde lucreaza cu o norma de 4 ore la ... (vezi toată discuția)
Dreptul la somaj hornea marioara hornea marioara lucrez la o sc cu contract de munca pe perioada nedeterminata de 6 ore din 2007 si modificata 4 ore din iulie 2009.IERI SEFA A ADUS O ANGAJATA NOUA \'DE ... (vezi toată discuția)
Cuantum somaj Birsan Bianca Birsan Bianca După o contribuție de 22 de luni în ultimele 24 de luni, la un salariu de 10000 lei șomajul va fi de 75% din salaiul sau ISR? (vezi toată discuția)