Acum 2 saptamani o fata de 15 ani a plecat de acasa si eu am luat-o sa stea la mine in acest timp parintii fetei au sustinut ca au dat-o in urmarire la politie.eu am 19 ani iar fata a stat o saptamana la mine timp in care am intretinut relatii sexuale cu ea cu acordul ei. Dupa o saptamana fata a plecat de la mine fara sa stiu eu unde a plecat. Azi a venit tatal ei la mine spunandu-mi ca este data in urmarire si sa o gasesc. Mentionez ca impreuna cu ea ne-am intalnit cu politia pe strada si nu au avut nici o reactie. Pot sa patesc ceva daca ea a stat la mine si acum nu mai sta????
Poti fi inviniut de infractiunea de act sexual cu un minor.Art.220(1)Noul Cod Penal Actul sexual cu un minor"Raportul sexual,actul sexual oral sau anal,precum si orice alte acte de penetrare vaginala sau anale comise cu un minor cu varsta intre 13 si 15 ani se pedepsesc cu inchisoarea de la unu la 5 ani."
Dupa implinirea varstei de 15 ani poate consimti legal la a avea relatii sexuale. Dar, functie de circumstante, pot apare alte infractiuni, functie daca aveati autoritate asupra ei (de ex. ii erati ruda, tutore sau profesor) sau i-ati oferit bani pentru relatii sexuale. De asemenea, fiind minora, parintii ei sunt primii care dispun unde locuieste si a sustrage un minor ingrijirii de catre parinti poate fi fapta penala (depinde de circumstante, de ex. nu e infractiune daca ati aparat-o de violentele parintilor).
Am vrut să completez răspunsul dvs. tpgeorgescu, dar am fost prea dornic să răspund în altă parte şi nu m-am mai încadrat în timpul de editare.
Aş avea doar o completare la răspunsul dvs, care e destul de complet, când spuneţi că nu e infracţiune dacă a-ţi apărat-o de violenţele părinţilor, trebuie specificat că legislaţia noastră prin comparaţie cu cea americană de exemplu, ne permite să ne "educăm copiii ca în rai", atâta timp cât raiul e pământesc. Metafora desigur, se referă la micile "violenţe" ce sunt permise în legislaţia noastră când vine vorba de educarea minorului, astfel o palmă , deşi e posibil să fie percepută de minor ca o violenţă gravă, în accepţiunea legiuitorului român nu reprezintă o infracţiune. Deci mare atenţie la ce ar putea considera minoră ca fiind "violenţă".
În rest, un răspuns cât se poate de corect. Încadrat bine, explicat bine.
Pai daca am permite oricui sa ademeneasca minori de la parinti si sa-i tina la el acasa, am goli de continut conceptul de custodie. Ar insemna ca ii este custode cine-i da mai multe bomboane.
Codul penal
Alex27777
Buna ziua,eu sunt Alex si am 18 ani.Sunt de 7 luni cu o fata de 15 ani care face curand 16.Am facut dragoste cu ea si parintii ei nu stiu asta,stiu doar ca are ... (vezi toată discuția)