avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 918 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Act sexual cu o minora de 15 ani, consecinte
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Act sexual cu o minora de 15 ani, consecinte

Acum 2 saptamani o fata de 15 ani a plecat de acasa si eu am luat-o sa stea la mine in acest timp parintii fetei au sustinut ca au dat-o in urmarire la politie.eu am 19 ani iar fata a stat o saptamana la mine timp in care am intretinut relatii sexuale cu ea cu acordul ei. Dupa o saptamana fata a plecat de la mine fara sa stiu eu unde a plecat. Azi a venit tatal ei la mine spunandu-mi ca este data in urmarire si sa o gasesc. Mentionez ca impreuna cu ea ne-am intalnit cu politia pe strada si nu au avut nici o reactie. Pot sa patesc ceva daca ea a stat la mine si acum nu mai sta????
Dupa cum am aratat mai sus,conditia esentiala este ca minora sa fi implinit 15 ani la data cand ai intretinut relatiile sexuale,ptr.a nu avea raspundere penala.In rest discutii colaterale..
Da, sub aspectul incidentei legii penale doar varsta minorei este importanta in speta.

Se poate insa considera viol daca minora nu ar avea discernamant chiar daca ar avea 15 ani impliniti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Codul penal Alex27777 Alex27777 Buna ziua,eu sunt Alex si am 18 ani.Sunt de 7 luni cu o fata de 15 ani care face curand 16.Am facut dragoste cu ea si parintii ei nu stiu asta,stiu doar ca are ... (vezi toată discuția)
Act sexual cu un minor reclamat de o persoană necunoscută IuliaDrs IuliaDrs Buna.Am 16 ani impliniti,iar iubitul meu are 18.Parintii mei stiu de relatie si nu s-au impotrivit.Intre noi au existat raporturi sexuale ,iar la momentul ... (vezi toată discuția)
Raport sexual între un major și un minor Anonim_1704 Anonim_1704 Bună ziua! Am o întrebare: Dacă eu am 18 ani și iubita mea tocmai a împlinit 15, diferența dintre noi este de 3 ani si 4 luni, risc ceva dacă întrețin ... (vezi toată discuția)