avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 504 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... OG 17/2015
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

OG 17/2015

Prin art. V din OG 17/2015 s-a eliminat obligativitatea aplicarii stampilei de catre persoanele fizice, persoanele juridice de drept privat, precum şi entităţile fără personalitate juridică pe declaraţii, cereri sau orice alte documente depuse la instituţiile sau autorităţile publice.
Intrebarea mea e: pe contractele incheiate intre institutiile publice si PFA, PJ etc este necesara stampila (mai ales in cazul in care contractul este emis de institutia publica, fiind un contrcat de finantare)?
Va multumesc si astept cu interes raspunsurile.
Cel mai recent răspuns: giv , utilizator 14:29, 29 Iulie 2015
Legea spune:
ART. V
(1) Persoanele fizice, persoanele juridice de drept privat, precum şi entităţile fără personalitate juridică nu au obligaţia de a aplica ştampila pe declaraţii, cereri sau orice alte documente depuse la instituţiile sau autorităţile publice.
(2) Persoanele fizice, persoanele juridice de drept privat, precum şi entităţile fără personalitate juridică nu au obligaţia de a aplica ştampila pe documente sau orice alte înscrisuri emise în relaţia dintre acestea.

Concluzii:
1. PF sin PJ in relatia cu institutii sau autoritati nu aplica stampila pentru decumentele depuse.
2. PF si PJ nu pun stampila pe nici un act in relatia lor.
3. Nu se specifica faptul ca institutiile nu folosesc stampila in relatia cu PF si PJ deci prin deductie logica este obligatorie stampila sau alta modalitate de autentificare a documentului.
Ca sa-mi fie clar raspunsul de la pct. 3: PF si PJ stampileaza si ele, alaturi de institutiile publice care oricum nu sunt scutite de obligatia aceasta in nicio situatie, contractul respectiv. Da?
Nu rezulta de nicaieri aceasta obligatie.
Acum chiar ca nu mai inteleg. Alin. 1 al art. V prevede ca PF/PJ nu au obligaţia de a aplica ştampila pe declaraţii, cereri sau orice alte documente depuse la instituţiile sau autorităţile publice. Contractele (si mai ales cele de finantare care sunt in format stabilit de finantator, deci el il si emite practic) nu reprezinta documente depuse de PF/PJ. Deci: trebuie sau nu aplicata stampila PF/PJ pe ele?
Nu exista aceasta obligatie acum.
Insa ca o modalitate de autentificare puteti folosi stampila.
Nu este obligatoriu totusi.

Alte discuții în legătură

Reglementare/procedura privind modalitatea de semnare a contractelor? Dan.sergiu Dan.sergiu Buna ziua, As dori sa stiu daca exista vreo reglementare/procedura privind modalitatea de semnare a contractelor? Am vazut contracte semnate numai la ... (vezi toată discuția)
Vânzare auto pj - pf clementaene clementaene Buna ziua. Este obligatorie ștampila pe factura emisa de PJ la vanzarea auto ? Este obligatorie ștampila pe talon la înstrăinare ? Multumesc. (vezi toată discuția)
Stampila cu semnatura teodora-17 teodora-17 Buna ziua, M-ar interesa si pe mine sa stiu daca stampila cu semnatura este valabila, sau in ce context este valabila. Pentru diferite proiecte (in calitate ... (vezi toată discuția)