avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 945 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensionare
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensionare

Buna ziua,
Sunt nascuta in 29 noiembrie-1968.Din anul 1988 pana in anul 1999 am lucrat la fabrica de armament Plopeni-Prahova(muncitor necalificat-conservare ambalare) si din anul 2008 pana in prezent lucrez ca educatoare.Specific ca la ora actuala am dat in judecata uzina si astept expertiza.Va rog,sa-mi spuneti cand pot iesi la pensie.
Va multumesc mult.
O zi frumoasa

Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 14:00, 29 Iulie 2015
~ Conținut șters la cerere ~
ana564:

1. Datele prezentate de dvs. sunt insuficiente pentru a primi un raspuns corect.

2. Pentru ce ati dat angajatorul in judecata?

Slavinia a scris:
Condiția de stagiu pentru pensionare anticipată este de cel puțin 35 ani.

1. Pentru pensia anticipata este necesar un stagiu de cotizare de minimum 43 de ani.

2. Pentru pensia anticipata partiala este necesar un stagiu de cotizare de 35 de ani.

(...stagiului minim de cotizare este de 15 ani si 15 luni...)

3. Stagiul minim de cotizare este de 15 ani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stagiul necesar pentru a iesi la pensie alexadutu alexadutu buna ziua ce vechime trebuie sa indeplineasca o persoana de sex masculin si varsta de 61 ani avand 33 ani vechime in campul munci pentru a se putea pensiona ... (vezi toată discuția)
Calcul timp si tip de pensionare Adamka Adamka Daca sunteti amabil ,va rog sa-mi spuneti cind ma pot pensiona anticipat si in ce tip de anticipat (partial sau normal) si cu ce penalizare (daca este)? ... (vezi toată discuția)
Pensie euvictoria euvictoria Sunt nascuta in octombrie 1959 . Lucrez ca educatoare din 1978 si vreau sa stiu cand pot iesi la pensie anticipat fara penalizare. In perioada 1 sept 1978-31 ... (vezi toată discuția)