avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 755 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... pagina de facebook
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

pagina de facebook

Buna dimineata, as dori daca se poate un raspuns, fosta sotie, pe perioada desfasurarii divortului a acesat pagina mea de facebook de pe alte calculatoare copiind unele pagini, cu mine plecat in alta tara in vacanta cand eram in divort.
Se poate socotiiviolare de corespondenta?
Va multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: liamic43 , utilizator 08:48, 29 Iulie 2015
Conform deciziei ICCJ FACEBOOK este considerat SPATIU PUBLIC,deci nu este violare de corespondență , pagina d-voastră putând fii accesată de către oricine.
ICCJ a confirmat decizia CA. TG. Mureș , resping/nd recursul lui X, ȘI A a arătat- că pagina de Facebook chiar dacă este accesibilă doar prietenilor apropiați, adică unui grup restrâns de persoane, tot public este, oricare din aceștia putând distribui informațiile postate de titularul paginii
Prin urmare, și înjurăturile, amenințările transmise pe pagina de Facebook se consideră ca fapte penale, fiind săvârșite în spațiul public. Deci, aviz amatorilor!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lnternetul este considerat spatiu public laura-jurist laura-jurist Buna ziua am citit ca la Targu Mures, Curtea de apel a statuat faptul ca o anumita retea de socializare ( foarte utilizata) este considerata ,, spatiu ... (vezi toată discuția)
Imagini postate pe facebook , injurii si denigrare MariusValentin MariusValentin Scriu acest post pentru o cunostinta foarte apropiata care a ajuns intr-o situatie foarte urata . Mai exact respectiva lucra ca Model Video chat , un cunoscut ... (vezi toată discuția)
Spațiu privat sau public? Oliverke Oliverke Bună ziua! Elevii din scoala mea au avut pana in acest moment, un grup privat pe facebook (closed group) in care postau glume, caricaturi (meme-uri) despre ... (vezi toată discuția)