avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1425 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contract de conventie civila
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contract de conventie civila

Buna ziua. am o intrebare lucrez la o asociatie si sunt mai multe persoane care lucreaza pe peroada proiectului doar 10 ore. cum pot sa le platesc? pot sa inchei contract de conventie civila ?
Cel mai recent răspuns: Costache Andreea , Avocat 16:20, 29 Iulie 2015
10 ore pe zi , saptamana sau luna ?
Riscul incheierii de conventii civile cu simple persoane fizice este ca in cazul unui control fiscal sumele platite cu titlu de remuneratie sa fie considerate salarii. Intr-o asemenea situatie puteti fi obligat retroactiv sa platiti contributiile si sarcinile fiscale prevazute de lege pt veniturile provenite din salarii in raport cu sumele platite persoanelor fizice in cauza.

Indicat ar fi sa incheiati CIM pe perioada determinata cu norma de munca part-time, este mai costisitor, dar mai sigur in caz de control fiscal.

In caz de neclaritati sau pt redactarea documentelor in sine este indicat sa consultati sfatul unui specialist.

O zi buna,
Av. Costache Andreea

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Un sfat va rog elicrist elicrist Buna ziua..Un sfat va rog...ce act(nu cim) pot sa inchei cu un somer pentru a-l putea folosi 2 ore pe zi . multumesc (vezi toată discuția)
Administrator nu, atunci ce? Mazilu Constanta Mazilu Constanta Eu sunt expert contabil si am un cabinet de contabilitate,mai nou am aflat ca forma de organizare in profesiile liberale se numeste PFI. Intrebarea mea este: ... (vezi toată discuția)
Forma legala de colaborare cu muncitori constructie casa lorelena lorelena Buna ziua tuturor, Vom incepe in foarte scurt timp construirea casutei mult visate. Ne puteti sfatui care ar fi cea mai putin costisitoare forma de ... (vezi toată discuția)