avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1859 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Comandament inscris in CF inainte de aparitia legii ...
Discuție deschisă în Executare silită

Comandament inscris in CF inainte de aparitia legii 188/2000

Buna ziua,

In anul 1999 mi s-a inscris in sarcina imobilului un comandament de catre un executor judecatoresc ( deci in perioada cand executorii functionau pe langa instante). De la OCPI -Oficiul de cadastru si publicitate imobiliara mi s-a cerut o adresa de la Biroul executorului respectiv prin care sa se comunice ca comandamentul din 1999 este prescris. La biroul executorului judecatoresc mi s-a spus ca nu au arhiva de inainte de anul 2001. La judecatorie mi s-a spus de asemenea ca nu mai exista dosarul respectiv in arhiva. In aceasta situatie cum pot obtine radierea comandamentului de la Cartea funciara?? Mentionez ca comandamentul a fost emis in baza unei hotarari din 1998 care nu a mai fost executata. Astfel Conform art.389 alin.3 din Codul de procedura civila:
"Daca creditorul a lasat sa treaca 6 luni de la data indeplinirii oricarui act de executare fara sa fi urmat alte acte de urmarire, executarea se perima de drept si orice parte interesata poate cere desfiintarea ei"

Avand in vedere timpul trecut de la data la care s-a emis titlul executoriu care a stat la baza emiterii comandamentului, suntem si in situatia prescriptiei dreptului la executare silita, deoarece potrivit art.6 din Decretul nr. 167/1958 :
"Dreptul de a cere executare silita in temeiul oricarui titlu executor se prescrie prin implinirea unui termen de 3 ani".

Va rog sa ma indrumati referitor la procedura pe care trebuie sa o urmez pentru a radia comandamentul din cartea funciara.

Va multumesc.
Coman D.

Alte discuții în legătură

Reluare executare silita perimata laura-jurist laura-jurist Buna ziua in luna decembrie 2010 ne-a fost emis de catre un ex. jud. un act de constatare a perimarii executarii silite, fara ca noi sa fii solicitat ... (vezi toată discuția)
Executare judecatoreasca danielciuca danielciuca daca trec 6 luni in care executorul nu face nici un act de executare desi are liber la aceasta, poate sa mai ceara executarea dupa ce instanta costata ... (vezi toată discuția)
Prescriptie...sunt sanse? Dahrma Dahrma S-a primit imprumut o suma de bani pentru care s-a ipotecat un apartament in favoarea celui care a imprumutat banii (contract de garantie imobiliara cu titlu ... (vezi toată discuția)