avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 368 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Infiintare PFA, produse handmade
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Infiintare PFA, produse handmade

Buna ziua,

Asa cum bine stiti, pentru inregistrarea unui PFA este nevoie de cateva documente, printre care, asa cum se mentioneaza pe site-ul ONRC:

DACA ESTE CAZUL:
documentele care atestă pregătirea profesională (fotocopii certificate olograf) şi/sau
documentele care atestă experienţa profesională (fotocopii certificate olograf)

Acel ”Daca este cazul” il inteleg ca fiind o facultate a celui ce inregistreaza un PFA, nu o obligatie, insa internetul e plin de informatii contradictorii, si as dori sa ma lamuresc, de fapt, daca acele documente care atesta pregatirea ori experienta sunt absolut necesare.

As dori sa inregistrez un PFA ce comercializeaza produse handmade (decoratii interioare, accesorii pt haine, etc.), si dupa cum va puteti inchipui, nu am documente care sa ateste pregatirea sau experienta profesionala, am in spate doar multe ore dedicate acestei pasiuni pe care acum vreau sa o transform intr-o afacere. Mentionez faptul ca nu exista cursuri scurte (1-2 luni) acreditate de Ministerul Muncii in acest domeniu si ca singurele diplome ce ar putea fi acreditate se obtin dupa cel putin 1 an de studiu, an in care nu as putea deschide PFA-ul, pentru ca (nu-i asa?) nu detin documentele care atesta pregatirea profesionala.

Va multumesc.

Cel mai recent răspuns: BamseGras , utilizator 10:26, 31 August 2015
Buna ziua!

Si eu am aceeasi problema si nedumerire pe care a expus-o MADEBY, mai sus.
Ne ajuta si pe noi cineva, va rugam?

Multumim mult.

@Madeby: ati mai aflat ceva in legatura cu problema in cauza? Spuneti-mi si mie,va rog!

Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Infiintare pfa / ii Florentin01 Florentin01 Buna Ziua , as dori sa stiu daca la infiintarea PFA / II in domeniul IT , eu am o calificare eliberata de cei de la HP nu cred ca sunt afiliati cu ministeru ... (vezi toată discuția)
Infiintare intreprindere individuala LaurS LaurS Buna ziua, Vreau sa infiintez o Intreprindere Individuala, domeniul de activitate fiind creea de bijuterii fantasy ( asa spusele handmade ) asadar doar ... (vezi toată discuția)
Infiintare pfa pentru service calculatoare AdrianM7 AdrianM7 Buna ziua, am 21 de ani, sunt student la zi si sunt angajat la norma de 6 ore/zi ca lucrator comercial intrun magazin de haine. As dori sa infiintez un PFA ce ... (vezi toată discuția)