otesani a scris:
imputenicirea avea urmatorul continut:
subscrisa....reprezentata prin.....imputernicim prin prezenta pe....sa ne reprezinte in fata instantelor judecatoresti in dosarul....pentru termenul de judecata din data de....
imputernicitul va putea formula cereri, intreprinde demersurile necesare....semnatura sa fiindu-ne opozabila in limitele legii.
- nu rezulta din acesta imputernicire calitatea celui care reprezinta persoana juridica. (adica, mai pe romaneste, instanta nu poate sa ghiceasca daca a fost trimis sa reprezinte in instanta soferul sau consilierul juridic, pentru ca se pare ca nu scrie).
- mandatul acesta este unul limitat/restrans doar "pentru termenul de judecata din data de..." - sau cel putin asa ati scris. Si te pomenesti ca o mai fi fost si pentru un termen ...din trecut raportat la data sedintei in care s-a invocat exceptia. Verificati! Eu doar incerc sa ghicesc cate ceva pe marginea ...punctelor de suspensie pe care ni le-ati dat (amanuntelor pe care ni le-ati comunicat aici).
- si apoi, depinde ce avea de facut/a vrut sa faca consilierul acesta in baza acelei imputerniciri. Spre pilda, actele procesule de dispozitie (renuntare, achiesare, tranzactie) se pot indeplini numai in baza unei procuri speciale. Desi multa lume pune semnul egalitatii intre procura
speciala si procura ...stampilata de notar, ei bine, nu e asa. Procura speciala e aceea in care scrie ...in mod special ca mandatarul poate sa faca si sa dreaga cutare lucru. Procura poate sa fie autentificta, dar daca nu scrie in ea ca mandatarul poate sa renunte la judecata (de exemplu), degeaba e autentificata, pentru ca speciala (pentru renuntare) nu e.
Eu zic ca ar trebui scrisa o delegatie ...pe mai mult de 3 randuri si pentru orice eventualitate sa fie depusa si o copie a CIM.