avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 811 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Medierea - domeniu de aplicare şi ... Delegatie avocat prezenta la mediere
Discuție deschisă în Medierea - domeniu de aplicare şi aspecte juridice

Delegatie avocat prezenta la mediere

Buna ziua,
Pot sa accept delegatia avocatului pentru clientul lui d e a-l reprezenta la mediere (doasarul nu e pe rol) avand in vedere faptul ca , acesta este plecat din tara pana in august 2014?
L-am contactat telefonic (pe client care e si "reclamant")si Nu a lasat procura speciala notariala nici avocatului nci sotiei..etc. Invitatia a fost lansata de mediator si fixata o data in acest sens cu cealalta parte. In concluzie cine poate sa -l reprezinte la sedinta de mediere daca nu exista procura?
va multumesc.
Legitimarea calitatii de reprezentant nu se face numai cu o procura speciala notariala.

Mandatul de reprezentare poate fi dat si unui avocat, caz in care acesta isi legitimeaza calitatea printr-o imputernicire avocatiala eliberata in conditiile legii avocaturii.
Este nevoie și de procură specială. Se poate întocmi la consulatul țării respective sau la un notariat și se trimite în țară.Trebuie să se specifice care sunt drepturile mandatarului ( procuratorului) și care sunt limitele.
ok. multumesc, dar tot nu am inteles, trebuie progrura speciala la notar, sau e suficienta procura avocatului pentru reprezentare la mediere?
daca e vorba de sedinta de informare privind medierea, aceasta se face personal nu prin avocat. Puteti maxim sa o faceti pe mail.

Daca sedinta este de mediere, Dvs puteti fara probleme sa acceptati la sedinta avocatul prin procura, totusi, daca se ajunge la un acord de mediere pe baza caruia se face un act autentic sau care se depune la instanta va trebui procura speciala

Sedinta de informare mediere a "reclamatului" a avut loc, deci acum daca se prezinta si cealalta parte eajungem la Mediere.
Litigiul este pe plata diferenta drepturi salariale+ diurna +sporuri de noapte. In acest sens nu cred ca va trebui depus acordul(daca va exista unul) la instanta? Oricum persoana respectiva nu mai lucreaza la firma careia ii cere aceste drepturi salariale....
Atunci in acest caz este nevoie de procura speciala notariala sau nu?multumesc.
Ultima modificare: Miercuri, 26 Martie 2014
Ramona24, utilizator

Alte discuții în legătură

Mediere in prezenta avocatului Angela58 Angela58 Este posibil ca la o mediere sa se prezinte avocatul uneia dintre parti, ca reprezentant al acesteia? (vezi toată discuția)
Medierea prin avocat CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Ce parere aveti se poate face medierea prin avocat daca clientul nu se afla in tara? Ambele parti sunt plecate din tara si probabil doar avocatul sau avocatii ... (vezi toată discuția)
Reprezentarea in procesul de divort, de catre avocat, fara procura speciala... CABINET DE AVOCAT CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA" Partile pot fi reprezentate de catre avocati, doar in baza imputernicirii avocatiale, fara a mai fi necesara o procura speciala? Potrivit art. 920 alin. 1 ... (vezi toată discuția)