Ce parere aveti se poate face medierea prin avocat daca clientul nu se afla in tara?
Ambele parti sunt plecate din tara si probabil doar avocatul sau avocatii se pot prezenta la informarea de mediere.
Nu cred ca se va ajunge la mediere...
Stimate d-le avocat,
Legea medierii, art. 52alin. 2 dispune faptul că părţile pot fi reprezentate de alte persoane care pot face acte de dispoziţie. Aşadar reprezentarea părţilor este permisă în mediere. ªi în parcurgerea şedinţei de informare privind medierea este posibilă această reprezentare , prin mandat notarial special. Legea nu interzice, prin urmare, reprezentarea la mediere*(nu numai asistarea) prin avocat.
Asistarea ca şi reprezentarea părţilor de către un avocat reprezintă un avantaj al fiecărei părţi dar şi a mediatorului. Pe de altă parte, reprezentarea prin avocat sau jurist este considerată de către mediatori ca o piedică în mediere deoarece cred aceştia faptul că un avocat va dori derularea unui litigiu şi nu împăcarea părţilor.ori legea dă dreptul reprezentării părţilor în mediere şi prin avocat.Indiferent cât de bine este pregătit un mediator consider că avocatul, cunoscător al legislaţiei poate fi deosebit de util şi într-un proces de mediere
Partile pot fi reprezentate (la sedinta de informare sau chiar la medierea propriu-zisa) de avocatul care detine o imputernicire avocatiala in care se mentioneaza expres (printre altele, nu trebuie o imputernicire separata in acest sens) si reprezentarea la sedinta de informare.
Mandatul in baza caruia avocatul isi asista sau reprezinta clientii in instanta sau in cadrul procedurii de mediere este imputernicirea avocatiala.
Avocatul poate reprezenta clientul prin imputernicire avocatiala sau se vrea doar procura notariala?
In speta, este vorba de un divort.
Daca nu ar fi fost divort ar fi fost altfel sau nu conteaza la mediere sau informare?
Problema este aceea ca instanta poate ridica tot felul de probleme...cu privire la regularitatea medierii...