avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 292 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Schimbat divort din culpa comuna - divort prin acord
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Schimbat divort din culpa comuna - divort prin acord

Buna ziua

Am deschis un proces de divort din culpa comuna si intre timp ne-am hotarat sa schimbam cererea- divort prin acord.Suntem casatoriti de mai mult de 1 an si nu avem copii. Termenul este in aprilie.

Va rog frumos sa ma lamuriti:

- daca sotul poate da o declaratie prin notariat cum ca este de acord cu divortul deschis de mine pentru a schimba cererea - divort prin acord
- daca in acest caz se poate pronunta sentinta la prima infatisare in aprilie sau daca ni se va da un alt termen dupa doua luni (conform procedurii de divort prin acord0

Multumesc anticipat
sotul parat poate da o declaratie in fata instantei cum ca este de acord cu divortul si poate depune aceasta declaratie si in forma scrisa in sedinta. nu e nevoie de declaratie notariala daca o dati in fata judecatorului. puteti cere de asemenea ca instanta sa pronunte o hotarare fara motivare. daca aveti bunuri comune, puteti in egala masura sa depuneti o tranzactie privitoare la acestea de care instanta sa ia act.

av. J. Watkins
Multumesc pentru raspunsul prompt.

Am uitat sa mentionez ca sotul meu locuieste intr-o alta localitate si ar prefera sa nu trebuiasca sa vina in fata instantei.
Daca trimite la Tribunal o declaratie notariala si nu avem bunuri comune de impartit se poate pronunta divortul la prima infatisare in aprilie?

Multumesc anticipat
Pentru divortul prin acordul partilor va trebui sa se prezinte in fata judecatorului.
Multumsc frumos si dvs dl Rosu pt raspunsul prompt.

Daca il conving sa vina in instanta cand e fixat primul termen pt divort din culpa comuna si schimbam cererea pe loc, atunci se poate pronunta decizia pe loc sau ni se mai da timp de gandire 2 luni?
mariam1 a scris:

Multumsc frumos si dvs dl Rosu pt raspunsul prompt.

Daca il conving sa vina in instanta cand e fixat primul termen pt divort din culpa comuna si schimbam cererea pe loc, atunci se poate pronunta decizia pe loc sau ni se mai da timp de gandire 2 luni?


Da,prezenta sotului in fata judecatorului ,la termenul stabilit,declaratia sa ca este de acord,schimba cursul procesului,urmand ca instanta sa se pronunte chiar in acea zi.=D>

Alte discuții în legătură

Mediere in prezenta avocatului Angela58 Angela58 Este posibil ca la o mediere sa se prezinte avocatul uneia dintre parti, ca reprezentant al acesteia? (vezi toată discuția)
Delegatie avocat prezenta la mediere Ramona24 Ramona24 Buna ziua, Pot sa accept delegatia avocatului pentru clientul lui d e a-l reprezenta la mediere (doasarul nu e pe rol) avand in vedere faptul ca ... (vezi toată discuția)
Medierea prin avocat CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Ce parere aveti se poate face medierea prin avocat daca clientul nu se afla in tara? Ambele parti sunt plecate din tara si probabil doar avocatul sau avocatii ... (vezi toată discuția)