Sincer, pentru că au fost colegi care au mai avut astfel de cazuri și care mi-au spus că ”așa le-a cerut instanța”. Și pentru că, deși din capul locului am avut o altă părere, având în vedere că clientul meu se grăbea cu divorțul, nu am vrut să risc să aflu pe barba lui practica judecătorului la care picam. Dar...
...acum am ”practica” mea::D
Am făcut precizarea acțiunii ca divorț prin acord la primul termen, depunând în ședință cererea în sensul acesta, semnată de ambii soți și împuternicire avocațiala specială pentru divorț prin acord. Imputernicirea nu era si autentificată, ci doar atestată de mine, ca avocat. Instanța a pronunțat divorțul prin acord.
Felicitari! Eu n-as fi riscat!
Oricum, judecatorii care citesc si intreg continutul procurii, mai rar. La cate dosare au, ii inteleg.
Mi-a spus unul ca imi trebuie procura noua, ca s-a declinat si e, deci, alt dosar. =D> Eu ziceam ca e acelasi, trimis doar prin declinare... si acelasi dosar are un alt numar...
Alt jude mi-a spus ca procura nu e una speciala, pentru ca nu am numarul de dosar trecut in procura... :yeah: Foarte tare, asta face speciala o procura! Pai eram imputernicita si sa depun actiunea, cum naiba era sa-mi dea clienta o procura cu numarul de dosar ca sa si depun actiunea... ce era clienta mea, Mafalda, de ghicea numarul ce urma sa-i fie atribuit dosarului?
Norocul meu e ca imi fac propriile procuri, le redactez eu... rareori poti gasi situatii neacoperite, inclusiv modificarea numarului de dosar... Poate ca modificarea sotului nu e acoperita... :tooth:
Eu nu am procura in care sa nu pot face orice: schimbare motivare, temei juridic, acord sau culpa etc.
Incerc sa acopar toate situatiile la care ma pot gandi. Si la cunoasterea mai multor situatii ma ajuta si forumul de fata.
Sa-ti redacteze repede! :D
:)) Acuma, vezi tu, asta nu-mi place la noi în instanță. Că nici asupra situațiilor cu care te-ai confruntat de mai multe ori nu poți avea control. În sensul că alt judecător poate avea altă opinie și altă soluție în aceeași problemă. Și te simți pe nisipuri mișcătoare, din care nici legea nu te scoate sigur.
Personal, ăsta am sperat să fie rezultatul și a fost. Dar nu am riscat, aveam pregătit și un plan B: eram cu martora după mine, în caz că rămâneam pe culpă comună:D Dar e bine că ne împărtășim experiențele aici. Ca să fim pregătiți de orice în instanță și să nu ne surprindă nicio situație fără argumente.
Oricum, aștept sentința redactată, că mă ocup și mai departe, inclusiv de recunoașterea hot. acolo, în străinătate.