avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 565 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Schimbat divort din culpa comuna - divort prin acord
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Schimbat divort din culpa comuna - divort prin acord

Buna ziua

Am deschis un proces de divort din culpa comuna si intre timp ne-am hotarat sa schimbam cererea- divort prin acord.Suntem casatoriti de mai mult de 1 an si nu avem copii. Termenul este in aprilie.

Va rog frumos sa ma lamuriti:

- daca sotul poate da o declaratie prin notariat cum ca este de acord cu divortul deschis de mine pentru a schimba cererea - divort prin acord
- daca in acest caz se poate pronunta sentinta la prima infatisare in aprilie sau daca ni se va da un alt termen dupa doua luni (conform procedurii de divort prin acord0

Multumesc anticipat
La termenul de judecata instanta va verifica daca sotii staruie in desfacerea casatoriei si in caz afirmativ va trece la judecarea cererii, fara a adminstra probe cu privire la motivele de divort. Nu se acorda un nou termen.
Hotararea care se pronunta este definitiva si irevocabila in ceea ce priveste divortul.
Multumesc din suflet pentru lamuriri

Un gand bun
Buna ziua tuturor. In legatura cu acest subiect, am si eu o intrebare la colegii cu mai multă experiență.

1. Daca sunt reprezentantul cu procura speciala al reclamantului cu reședința în străinătate, iar pe procura mea scrie ca sunt mandatata de RECLAMANT sa chem in judecata pe PARATA in procesul de divort din culpa comuna, dar mai scrie și că sunt imputernicită să-i primesc, depun, semnez orice acte ar fi necesare, în limitele mandatului, pentru obtinerea unei hot judec. definitive si irevocab, îmi poate imputa instanța informitatea mandatului, ÎN CAZUL ÎN CARE ÎNCERC PRECIZAREA ACȚIUNII DIN DIVORT DIN CULPA COMUNA IN DIVORT PRIN ACORD? Poate să-mi spună că am mandat doar ca să chem în judecata de divorț din culpa comuna un pârât, și nu a fost prevăzut și cazul imputernicirii pentru divorț prin acord?

2. Într-un atare caz ce se întâmplă?

3. Care sunt documentele care-i probează instanței reședința mandantului meu în străinătate. Merge cu acte pentru drept de ședere și de muncă? Și actele astea trebuie traduse și/sau legalizate?

4. Dar dacă vin la I-ul termen al divorțului din culpă comună cu un martor comun al părților, ni-l audiază chiar atunci, la primul termen, a.î să rămânem îm pronunțare tot de la 1-ul termen?

În speranța că nu v-am obosit cu atâtea întrebări, aștept cu interes răspunsul practicienilor.
Nimeni?
Mă interesează doar răspunsul la intrebarea 1, dacă este valabil mandatul meu special și la întrebarea 4, dacă practica instanțelor este să ți-l audieze pe martorul comun-adus când o ceri de la primul termen.
depinde de instanta...avand in vedere ca pe procura scrie ca sunteti imputernicita sa introduceti actiune de divort din culpa comuna, parerea mea este ca nu merge sa va precizati actiunea in divort prin acord fara un mandat special din partea reclamantei in acest sens,,instanta trebuie sa perceapa cumva ca reclamanta este de acord cu desfacerea casatoriei in aceasta modalitate.... plus de asta sunt indeplinite conditiile desfacerii casatoriei prin acord?
la intrebarea nr 4...depinde iar de instanta....unele accepta sa propuneti martorul si sa l si audieze la acel termen...pentru celeritate, pentru a castiga un termen etc

Alte discuții în legătură

Mediere in prezenta avocatului Angela58 Angela58 Este posibil ca la o mediere sa se prezinte avocatul uneia dintre parti, ca reprezentant al acesteia? (vezi toată discuția)
Delegatie avocat prezenta la mediere Ramona24 Ramona24 Buna ziua, Pot sa accept delegatia avocatului pentru clientul lui d e a-l reprezenta la mediere (doasarul nu e pe rol) avand in vedere faptul ca ... (vezi toată discuția)
Medierea prin avocat CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Ce parere aveti se poate face medierea prin avocat daca clientul nu se afla in tara? Ambele parti sunt plecate din tara si probabil doar avocatul sau avocatii ... (vezi toată discuția)