avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 902 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Mobila vecinului la usa mea
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Mobila vecinului la usa mea

Buna ziua,

Am un vecin care si-a scos mobila pe hol, langa usa dansului, ceea ce automat inseamna ca este si langa usa mea.
Holul este inchis cu o usa si include 3 apartamente, doar aceste aprtamente au acces la acest hol. Din acest motiv vecinul foloseste holul ca spatiu de depozitare, boxa personala pentru care nu a cerut permisiunea nimanui si nici nu plateste chirie.
Mobila si alte obiecte pe care le-a depozitat sunt acolo de aproape 3 ani de zile. Desi am vorbit personal cu dansul sa rezolve problema si sa elibereze holul aceasta nu s-a intamplat.
Ca sa ajung la usa mea si sa intru in apartament eu trebuie sa trec prin boxa dansului mai intai, adica ceea ce ar fi trebuit sa fie un hol comun liber.
Ce actiune as putea sa intreprind pentru ca holul sa fie eliberat? Unde as putea face plangere, reclamatie, sesizare?
Va multumesc!
Ultima modificare: Vineri, 31 Iulie 2015
locatar_abuzat, utilizator
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 11:38, 31 Iulie 2015
In mod normal presedintele asociatiei ar trebui sa intervina si sa-i atraga atentia sa-si ia mobila de pe proprietatea comuna, altfel sa decida in comitet o taxa de depozitare - o chirie - pentru spatiul folosit abuziv.

Cu asta se ocupa conducerea asociatiei, cu administrarea, printre altele, si a proprietatii comune.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ocupare abuziva parti comune gl25mir gl25mir La fiecare etaj sunt cate 2 apartamente de cate 3 camere si unul cu 4 camere iar pe hol un luminator transformat in boxa. Acest luminator, aflat chiar langa ... (vezi toată discuția)
Folosirea de catre o persoana a spatiului comun din bloc Alexiyaa Alexiyaa Buna ziua, Am urmatoarea problema , vecinul meu si a marit apartamentul mutand usa de la intrarea in apartament si ocupand abuziv o parte din holul ... (vezi toată discuția)
Spatiul comun de la subsol poate fi utilizat de toti proprietarii? laura_yt laura_yt as dori sa stiu daca spatiile comune din bloc,ma refer la subsol,se pot folosi de catre toti proprietari din bloc sau numai de catre proprietarii ale caror ... (vezi toată discuția)