avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 976 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Pot beneficia de concediu crestere copil?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Pot beneficia de concediu crestere copil?

Buna ziua! Am si eu o mare nedumerire, m-am angajat pe 15 septembrie 2014 in invatamant cu contract pana la 30 august 2015. O sa nasc in octombrie si nu am idee ce sa fac tinand cont ca eu nu am lucrate cele 12 luni complete.
Cel mai recent răspuns: carmenvalache , utilizator 20:38, 31 Iulie 2015
1. Daca veti naste in octombrie cele 12 luni eligibile pentru a beneficia de indemnizatie pentru concediu crestere copil (CCC) sunt noiembrie 2014 - octombrie 2015.

2. - Intrati in concediu de maternitate (126 de zile = sarcina si lauzie = pre si postnatal) inainte de 30 august 2015 (chiar si cu o zi inainte).
- In aceasta situatie veti depune certificatele medicale la Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate (CJAS) care vi le va plati.
- Dupa terminarea concediului de maternitate puteti depune actele la Primarie pentru indemnizatia pentru CCC.
- Intrebati la CJAS ce acte sa aveti la prima depunere de certificat medical.

3. Perioada de concediu de maternitate este asimilata perioadelor de obtinere a veniturilor din salarii asa ca se are in vedere la a beneficia de CCC.
Atunci in perioada de concediu de maternitate eu sunt platita de CJAS chiar daca nu mai am contract de munca si automat ma voi incadra in cele 12 luni de lucru efectiv?
Perioada in care ati beneficiat de concedii si de indemnizatii de asigurari sociale de sanatate prevazute de Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 158/2005 privind concediile si indemnizatiile de asigurari sociale de sanatate se ia in considerare la calculul celor 12 luni .
Multumesc frumos pentru raspunsuri!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Gravida cu contract determinat beredenisa beredenisa Buna ziua, am o problema sunt gravida in luna a VI a si sunt angajata la o firma pe perioada determinata. In 30.06 imi expira contractul de munca si am fost ... (vezi toată discuția)
Concediu maternal iadionut iadionut Daca nu mi se mai prelungeste contractul de munca beneficiez de concediu de maternitate? Va multumesc. (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil florinacpordos florinacpordos Buna ziua, Sunt insarcinata si trebuie sa Nasc in jurul datei de 8 octombrie 2015. Muncesc cu contract de munca pe perioada determinata de la 1 septembrie ... (vezi toată discuția)