avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 657 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Cadru legislativ PFA
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Cadru legislativ PFA

Buna ziua!
Va rog sa imi spuneti care ar fi normele legislative care reglementeaza activitatea PFA - contabilitate in partda simpla
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Andita2015 , utilizator 10:30, 3 August 2015
Va rog sa cititi la adresa: [ link extern ]
Nu exista o legislatie specifica doar PFA-urilor?
Pai va refereati la informatiile referitoare la contabilitatea in partida simpla care, printre altele se aplica si pfa-urilor. Poate ca ar trebui sa detaliati cazul concret cu care v-ati confruntat. Nu se poate referi doar la pfa.
Citeam undeva despre OUG 44/2008 privind desfasurarea activitatilor economice de carte PFA, II si IF, dar nu stiu daca mai este inca in vigoare ori care este forma actualizata
Da, e valabila si acum dar asta reclementeaza partea de infiintare, functionare si radiere.

Alte discuții în legătură

Pfa, ii sau srl? luca_claudia72 luca_claudia72 as dori sa-mi deschid un magazin cu haine si incaltaminte second hand. care din cele 3 forme ar fi mai indicat pfa, ii sau srl? (vezi toată discuția)
Avantaje de natura fiscala gaina gaina Buna seara Care sunt avantajele de natura fiscala in cazul desfasurarii unei activitati ca pfa? de la plata caror contributii sunt scutite pfa-urile? De ... (vezi toată discuția)
Activitate import la persoana fizica autorizata ncris78 ncris78 Buna ziua, O persoana care lucreaza cu jumatate de norma intr-un SRL, se poate autoriza ca PFA? Un PFA poate angaja persoane? Un PFA poate desfasura ... (vezi toată discuția)