avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 679 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Functionar public, drepturi si obligatii
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Functionar public, drepturi si obligatii

Buna ziua, am o problema legata de urmatorul lucru: lucrez la o primarie de 2 ani si am fost angajata ca personal contractual. In luna octombrie 2014 am ramas insarcinata si am venit la serviciu pana aproape sa nasc deoarece, trebuia sa dau examen pentru functionar public. Intre timp am nascut iar, la trei saptamani am dat examenul. Toate bune si frumoase pana cand am fost sunata de la resurse umane si mi s-a zis ca trebuie sa vin la serviciu si sa renunt la concediu de crestere a copilului pentruca scrie in nu stiu ce HG... ca o sa pierd functia daca nu ma prezint la serviciu in 30 de zile. Pentru asta imi cere o declaratie ca in termen de 30 de zile ma intorc la munca. Va rog sa-mi spuneti daca e corect cum vor sa procedeze cei de la resurse umane si daca intr-adevar imi pierd locul de munca daca nu renunt la concediu.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:58, 5 August 2015
Mai am o alta intrebare , acum ma cheama la serviciu , pentru inca nu s-a dat decizia de numire ca functionar , insa daca se da si eu ma prezint la serviciu , doua , trei zile si apoi depun actele pentru cresterea copilului , merge asa?
pentru la ITM mi s-a spus ca cei de la resurse umane nu sunt informati suficient .
Dvs , in prezent, ce statut aveti - ma refer la situatia c.i.m., activ sau suspendat?
sunt in concediu medical
Nu sunteti obligata sa va prezentati la locul de munca in aceast caz. Numai la terminarea cncediului medical, va puteti prezenta la locul de munca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua, vă rog să-mi spuneți în cât timp de la data ... Ella G Ella G Bună ziua, vă rog să-mi spuneți în cât timp de la data afișării rezultatului, trebuie să se prezinte cel admis să anunțe că acceptă ... (vezi toată discuția)
Prezentare post Marinaduchi Marinaduchi Buna, Am concurs pt un post vacant la stat in 1 aug, interviu in 3 aug. In cazut in care sunt admisa, la cat timp trebuie sa ma prezint la post? (vezi toată discuția)
Termen prezentare la post alinstamatoiu alinstamatoiu Buna ziua, Am participat la un concurs ptr.ocuparea unui post,am fost declarat admis iar acum noul angajator doreste sa ma prezint ptr.a-mi incheia ... (vezi toată discuția)