avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 901 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensionare anticipata
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensionare anticipata

Buna ziua. As dori sa aflu de la dumneavoastra daca ma pot pensiona anticipat in urmatoarea situatie.Am o vechime in cimpul munci de 37 ani inclusiv stagiul militar 1 an si 6 luni,concediul pentru cresterea copilului pina la virsta de 2 anide 1 an si 8 luni si somaj 1. In.grupa 1 de munca 16 ani si 6 luni deci mi se reduce virsta de pensionare la 57 ani sunt nascut la 28 02 1961. AS PUTEA ESI LA PENSIE ANTICIPAT INDIFERENT CU PENALIZARE SAU FARA PENALIZARE?VA MULTUMESC ANTICIPAT,LA REVEDERE
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 10:37, 2 August 2015
Pensia anticipata sau anticipata partiala sunt la 60 de ani.
Dupa cea de limita de varsta.
Carp Mircea a scris:

Pensia anticipata sau anticipata partiala sunt la 60 de ani.
Dupa cea de limita de varsta.

Am inteles dar nu beneficiez de reducere virstei de pensionarepentru grupa 1 de munca in conditii speciale ce 8 ani?
V-ati dat singur raspunsul:
............. mi se reduce virsta de pensionare la 57 ani ................
Intrebarea se referea la pensia anticipata sau anticipata partiala.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
1. Pensionarea anticipata sau anticipata partiala se pot solicita cu 5 ani inainte de a implini varsta standard de pensionare.

2. - In cazul dvs. varsta standard de pensionare este de 65 de ani deci pensia anticipata sau anticipata partiala se pot solicita la varste de 60 de ani.
- La aceasta varsta dvs. veti fi deja pensionat pentru limita de varsta (la 57 de ani) si deci nu mai aveti cum sa solicitati pensie anticipata sau anticipata partiala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul la pensionare genesgianina genesgianina o femeie in varsta de 51 ani cu o vechime in munca de 37 ani fara intrerupere are dreptul sa se pensioneze? unde ne putem adresa ? (vezi toată discuția)
La ce data poate beneficia de pensie? petro250 petro250 Buna ziua, O persoana de sex masculin, nascut la data de 01.05.1954, cu o vechime in munca de 36 ani, 5 luni, 4 zile, din care 14 ani, 9 luni, 17 zile ... (vezi toată discuția)
Pensie anticipata vio58 vio58 nascuta in 16.12.1958 data angajarii 20.11.1978 vechime in munca astazi 33 ani si 8 luni cind pot intra in pensie anticipata partiala si cit ar fi ... (vezi toată discuția)