avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 478 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensia militara si indemnizatie de revolutionar
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensia militara si indemnizatie de revolutionar

Buna ziua,

Tatal meu are 53 de ani si de anul trecut (octombrie) a iesit la pensie. Este incadrat ca politist cu status special, fiind in grupa I de munca. Are mai mult de 25 de ani vechime in serviciu.

- Pentru a beneficia de aceasta pensie militara trebuie sa mearga la casa de pensii in 2016 pentru o recalculare?
- Poate beneficia si de indemnizatie de revolutionar? Tin sa precizez ca a fost impuscat in picior in revolutie si are certificat de revolutionar, dar prima varianta. Din cate stiu eu, au fost prescrise aceste certificate, insa el nu l-a prescris.

Alte discuții în legătură

Cand ma pot pensiona radianachim radianachim am o vechime de 24ani,11luni si 7 zile,am lucrat 20 de ani in conditii speciale si mi-sa acordat 10 ani de grupa,deci cumulat am 34ani 11 luni si 7 zile ... (vezi toată discuția)
Pensie militara si civila damiani damiani Bună ziua, Am rugămintea sa mă ajutați cu info legate de pensie (militară+civilă). Soțul meu, născut in 1964, a făcut 2 ani de armata, 4 de scoală ... (vezi toată discuția)
Cand pot iesi la pensie? pensie militara sau civila? iurcut dumitru iurcut dumitru sunt nascut in octombrie 1955 alucrat 2.5 ani in viata civila dupa care am fost cadru militar 17 ani cu tot cu stagiu militar si scola militara in 1993 am ... (vezi toată discuția)