avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 905 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... ADEVERINTA ECHIVALEAZA DIPLOMA DE LICENTA???
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

ADEVERINTA ECHIVALEAZA DIPLOMA DE LICENTA???

Buna seara, in luna iulie anul curent am absolvit facultatea si cum stim cu totii diplomele de licenta se elibereaza dupa un an. Dupa absolvirea studiilor superioare, prin lege angajatorul este obligat sa ofere angajatului salariul minim pe economie pt. studii superioare. Inspectorul de resurse umane din cadrul firmei in care lucrez m-a informat ca Legislatia Muncii nu mai accepta adeverinta de la facultate in locul diplomei de licenta.
Doresc sa stiu daca Legislatia Muncii accepta (asa cum este cred, normal) adeverinta in locul diplomei de licenta.
Va multumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: Cristian Daniel , utilizator 14:25, 21 Noiembrie 2019
Nu exista nici o dispozitie in legislatia muncii care sa mu accepte adeverinta eliberata imediat dupa sustinerea si promovarea examenului de licenta care atesta acest lucru, o asemenea sustinere tine mai mult de suspiciunea celor de la resurse umane ca nu ar fi o situatie veridica. Mai mult decit atit pe baza acestei adeverinte ( pina la obtinerea in termenul legal a diplomei in original) puteti sa participati la orrice conscurs sau examen care presupune studii superioare sau puteti, dupa intervalul prevazut de lege sa va bucxrati de indemnizatia de somaj
Este valabila adeverinta prin care atesta ca sunteti absolventul unei facultati.In adeverinta este precizat faptul ca sunteti licentiat in facultatea pe care ati urmat-o .In plus este acceptata si la somaj.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
1. Cine v-a spus asa ceva nu era inspector de resurse umane, era un neavenit in acesta functie, un incompetent si ne face de ras pe ceilalti IRU!
2. Angajatorul nu este obligat sa va acorde salariul minim pentru studii superioare decat daca postul este prevazut cu conditia de studii superioare.
Bună ziua cu aceeasi problemă mă confrunt si eu în Italia am o Adeverință de Competente Profesionale calificat muncitor specializarea Tinichigiu-Vopsitor Auto din 2004 si practic nu este recunoscută ca o diplomă cum vor aici ce se poate face!?M-ar putea ajuta la un curs de capacitate profesională pentru licență transport mărfuri!!
Ultima modificare: Joi, 21 Noiembrie 2019
Cristian Daniel, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Absolvent studii superioare fara licenta Gaby A Gaby A Buna seara! Am o rugaminte. Poate cineva sa-mi raspunda la urmatoarea intrebare? Un absolvent de studii superioare, care nu a obtinut diploma de licenta, ... (vezi toată discuția)
Poate beneficia de indemnizatie de somaj daca a terminat facultatea anul trecut dar a a dat licenta acum? musatmihai1988 musatmihai1988 Buna ziua, am si eu o problema de fapt sora mea a terminat facultatea in vara august 2011 dar fara diploma de licenta ,a fost la ajofm atunci si nu a avut ... (vezi toată discuția)
Studii superioare de scurta durata dumi32 dumi32 Buna ziua, As dori sa va intreb, in cazul in care un participant la concursul de ocupare a unui post contractual (SSD) studii superioare de scurta durata ... (vezi toată discuția)