avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1054 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Cetatean strain angajat cu contract de munca in ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Cetatean strain angajat cu contract de munca in Romania!

buna ziua! cu tot respectul! am prietena mea de cetatenie filipineza! a fost angajata ca guvernanta,cu contract legal,pe 4 ani,la o familie in Bucuresti! dar,in urma cu putin timp,a fost obligata,de cei de la serviciul de imigrari,sa paraseasca tara! prietena mea,s-a ales si cu interdictie,de a se mai intoarce in Romania,pentru o perioada de 6 luni! Asta,din cauza patroanei care a angajat-o,pentru ca nu i-a platit cat trebuia,impozitele la stat! Prietena mea,trebuia sa fie platita,conform contractului de munca pe care la semnat,cu cel putin,salariul mediu pe economie! Dar patroana respectiva,a platit asa,doar trei sau patru luni,dupa inceperea contractului! Dupa aceea,a redus platile,la nivelul salariului minim pe economie! Dar in tot acest timp,prietena mea,si-a primit in mana,salariul pe care la negociat,la inceputul contractului! Dupa primul an de contract,cand a trebuit sa-si inoiasca permisul de sedere,la biroul imigrari,aceasta i-a fost refuzat,exact pe acest motiv,ca nu a facut dovada mentinerii salariului la nivelul salariului mediu pe economie! ACUM VIN SI VA INTREB!!! CU CE ESTE VINOVATA PRIETENA MEA,DACA PATROANA EI,NU A PLATIT,PENTRU EA,CUM TREBUIE,IMPOZITELE CATRE STAT!?!? SI DE CE,CEI DE LA IMIGRARI,AU OBLIGAT-O SA PARASEASCA TARA,SI CU INTERDICTIE PENTRU 6 LUNI! AM ACTELE NECESARE,pe care prietena mea,m-i le-a lasat,pentru aceasta problema! DOAR ATAT VREAU SA STIU,DACA PRIETENA MEA,ARE VREO VINA,SI DE CE,CEI DE LA IMIGRARI,AU FORTAT-O SA PARASEASCA TARA,ATAT DE REPEDE! VA MULTUMESC! CU TOT RESPECTUL
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:57, 3 August 2015
Nu are nicio legatura salariul acordat cu interzicerea intrarii in tara a prietenei dvs.

Motivul cred ca este altul , si anume : lipsa valabilitatii permisului de sedere.

Masura de interzicere a intrarii in Romania poate fi contestata de catre strain in termen de 10 zile de la comunicare la curtea de apel in a carei raza de competenta se afla formatiunea care a dispus aceasta masura. Contestatia nu suspenda executarea masurilor de indepartare. Hotararea instantei este definitiva.
va multumesc! patroana ei,asta a facut,a contestat in justitie,aceasta masura,de a nu i se mai prelungi permisul de sedere! dar in prima scrisoare de instiintare,pe care a primit-o,de la imigrari,ca i se refuza prelungirea permisului de sedere,tocmai asta,i se impunea,CA NU A FACUT DOVADA MENTINERII SALARIULUI,LA NIVELUL SALARIULUI MEDIU PE ECONOMIE! Eu asta doresc sa stiu,DE CE TREBUIA EA,SA FACA DOVADA ASTA?!?! EA,ERA DOAR SIMPLU ANGAJAT!!! TOATA DOCUMENTATIA A FACUT-O PATROANA! EA(PATROANA) NU A RESPECTAT MENTINEREA SALARIULUI! DE CE NU AU INTELES ASTA,CEI DE LA IMIGRARI! DOAR SE INTELEGE,CA ANGAJATUL NU POATE SA-SI FACA SINGURA ACELE DOCUMENTE!!! CU ACEASTA INTREBARE,VOI MERGE IN AUDIENTA LA CINEVA DE LA IMIGRARI! VREAU SA FIU PE DEPLIN LAMURIT,UNDE ESTE VINA PRIETENEI MELE!!! VA MULTUMESC! CU TOT RESPECTUL!
Modificarea salariului nu se putea face decat cu acordul prietenei dvs.

Art.41 C.mun.
(1) Contractul individual de muncă poate fi modificat numai prin acordul părţilor.

(2) Cu titlu de excepţie, modificarea unilaterală a contractului individual de muncă este posibilă numai în cazurile şi în condiţiile prevăzute de prezentul cod.
(3) Modificarea contractului individual de muncă se referă la oricare dintre următoarele elemente:
a) durata contractului;
b) locul muncii;
c) felul muncii;
d) condiţiile de muncă;
e) salariul;
f) timpul de muncă şi timpul de odihnă.

:offtopic:
Nu mai scrieti cu majuscule . Este greu de citit si o incalcare a Regulamentului de postare in Forum.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salariu minim Iohana27 Iohana27 Buna ziua, Stie cineva daca in cazul unui angajat strain s-a dat vreo lege cum ca salariul minim ar fi egal cu salariul mediu pe economie? Intreb pt ca am o ... (vezi toată discuția)
Salariu minim cetateni straini incadrati in romania handaricimarin handaricimarin s-a promulgat o noua OUG care reglementeaza un salariu mediu pe care cetatenii straini incadrati in munca pe teritoriul Romaniei trebuie sa-l aiba?daca da,la ... (vezi toată discuția)
Viza de munca in romania aureliana_xyz aureliana_xyz O doamna din Nepal doreste sa lucreze in Romania (ca si menajera). Care sunt documentele necesare pentru ca persoana respectiva sa poata fi angajata in ... (vezi toată discuția)