Buna ziua,
Sunt angajata la o firma de o luna, ma aflu in perioada de proba, iar saptamana trecuta le-am spus ca vreau sa plec. Eu as fi vrut sa inchei printr-o notificare scrisa cu acordul ambelor parti, insa ei ma obliga sa stau in preaviz 20 de zile. De cand le-am spus ca vreau sa plec, situatia s-a schimbat, sefii se poarta urat cu mine si cauta motiv de cearta din orice. Intrebarea mea este: as putea sa plec pur si simplu de la ei? Eu peste o saptamana urmeaza sa semnez un contract cu alta firma, iar cei de aici unde sunt acum nu vor sa ma inteleaga si sa ma lase sa plec mai repede. Multumesc!
Prin urmare, avand in vedere cele mentionate de dvs, in baza art.31 alin.3 C.mun. , depuneti la angajator o notificare scrisa prin care incetati c.i.m. incepand cu data de ....
Art.31 C.mun.
... (3) Pe durata sau la sfarsitul perioadei de proba, contractul individual de munca poate inceta exclusiv printr-o notificare scrisa, fara preaviz, la initiativa oricareia dintre parti, fara a fi necesara motivarea acesteia.
......
Si daca ei nu imi accepta notificarea? Le-am spus de ea, insa, nu sunt de acord. Ei vor sa stau in preaviz cat mai mult pe motiv ca "asa trebuie", pana isi gasesc ei un inlocuitor.
Trimiteti notificarea prin posta cu confirmare de primire sau daca doriti puteti solicita sprijinul unui executor judecatoresc pentru a trimite acesta acea notificare.
Vreu sa demisionez
LauraMirage
Sunt in perioada de proba si doresc incetarea contractului de munca.Pot sa imi dau demisia azi de ex si azi sa plec?Ei mi-au spus ca trebuie sa stau in preaviz ... (vezi toată discuția)