avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 728 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Denuntare contract
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Denuntare contract

Un contract de locatiune a fost incheiat pe durata determinata, iar la expirare a intervenit tacita relocatiune , un nou contract pe durata nedeterminata, fiind indeplinite conditiile art. 1810 C.civ.
Proprietarul nu vrea sa recunoasca tacita relocatiune, avand anumite interese.
A trimis o notificare prin care solicita chiriasului sa evacueze apartamentul in termen de 30 zile, intrucat il ocupa abuziv, fara a avea titlu, contractul fiind expirat de cca un an.
Poate fi considerata notificarea de mai sus denuntare a contractului in curs pe durata nedeterminata?
Sau este necesara o notificare in care proprietarul sa precizeze explicit ca denunta (intelege sa nu mai continue sau alta formula) acest nou contract?
Cel mai recent răspuns: eugen82 , utilizator 16:26, 4 August 2015
Ceea ce doreste proprietarul sa considere este foarte putin important. Cert este ca a operat tacita locatiune, atat timp cat contractul de inchiriere a ajuns la termen, insa chiriasul a ramas in imobil si dupa data expirarii duratei contractuale.

Pe de alta parte, notificarea proprietarului semnifica denuntarea contractului de locatiune, deci acea notificare trebuie interpretata in sensul vointei proprietarului de a inceta locatiunea, cu respectarea termenului de preaviz.
Notificarea asa cum a fost formulata ar corespunde unei notificari a intentiei proprietarului de a nu mai prelungi contractul expirat, chiar daca a fost formulata dupa cca un an de zile de la expirare; consider ca este tardiva, fara efect, existând tacita relocatiune.
Notificarea de denuntare a contractului nedeterminat nu ar trebui sa se refere explicit la acest contract si nu la altceva?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tacita relocatiune zzanetta zzanetta Daca tacita relocatiune nu este trecuta in contract ea poate fi invocata si aplicata. (vezi toată discuția)
Contract de inchiriere mihaela495 mihaela495 Buna ziua, In calitate de proprietar (persoana fizica) am incheiat un contract de inchiriere cu un chiras (PJ). Contractul a fost inregistrat la Finante si ... (vezi toată discuția)
Contract de locatiune DOTZ DOTZ Buna seara! In urma cu doi ani fratele meu a semnat un contract de locatiune avand ca obiect o masina. Termenul a expirat in vara acestui an, iar persoana ... (vezi toată discuția)