@DLaurentiu,
Grilele notariale nu au totdeauna legatura cu valoarea de piata a terenului. M-am izbit si eu de o astfel de problema, cand pretul care mi s-a oferit pentru terenul pe care-l detin a fost de 4.000 lei pe hectar, iar in grila notariala (grila care - atenţie - precizează preţul minim de evaluare) figureaza cu pretul astronomic de 6 lei pe metrul pătrat, adica 60.000 lei pe hectar. Probabil că notarul la care aţi fost nu v-a explicat exact despre ce este vorba. Dacă dvs. obţineţi de la cumparator un pret mai mare decat cel menţionat în grila notariala, atunci impozitul plătit şi taxa notariala se calculează la valoarea preţului obţinuut de dvs. Dacă, însă preţul pe care-l obţineţi este mai mic decât valoarea din grila notariala, atunci taxa şi impozitul se plătesc la valoarea stipulata in grila notariala. daca mergeti la alt notar, situatia va fi aproximativ aceeasi, pentru ca grilele sunt aceleasi.
Grilele notariale pentru anul 2015, în funcţie de locul unde este amplasat terenul dvs, le găsiţi la link-ul de mai jos:
[ link extern ]