avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 466 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Poprire pentru pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Poprire pentru pensie alimentara

Buna seara!
Ma confrunt cu urmatoarea situatie si va rog sa ma ajutati : un salariat care are poprire pe salariu pentru pensie alimentara si o restanta la banca, in total 50% din salariu. In cursul lunii are concediu medical. Poprirea pentru pensia alimentara se aplica si pe indemnizatia de concediu medical ?

Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: MihaiPetru , utilizator 09:30, 5 August 2015
Buna ziua!
Veti datora pensia alimentara, in baza art 729 alin 4 din Codul de Procedura Civila:
"729 [...]
(4)Ajutoarele pentru incapacitate temporară de muncă, compensaţia acordată salariaţilor în caz de desfacere a contractului individual de muncă pe baza oricăror dispoziţii legale, precum şi sumele cuvenite şomerilor, potrivit legii, nu pot fi urmărite decât pentru sume datorate cu titlu de obligaţie de întreţinere şi despăgubiri pentru repararea daunelor cauzate prin moarte sau prin vătămări corporale, dacă legea nu dispune altfel."

Cu stima,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire in perioada concediului medical petronela_gav petronela_gav Un angajat are poprire pe salariu. Pentru luna in care este in concediu medical, am voie [b]sa nu[/b] ii opresc poprirea. Se aplica art. 728, din Codul de ... (vezi toată discuția)
Poprire cu contestatie adrianagvr adrianagvr Buna ziua. in urma neachitarii unui credit am poprire pe salariu. Am facut contestatie la executare de pe data de 7.02. Au trecut 45 de zile si nu am primit ... (vezi toată discuția)
Poprire salariu carmen.balan1967@yahoo.com carmen.balan1967@yahoo.com Buna ziua ! Un salariat are o poprire pe salariu - in lua in care are si un concediu medical - 4 zile - i se opreste aceeasi suma ca si poprire ( aceasta ... (vezi toată discuția)