Buna ziua!
Incep prin a face o afirmatie pe care mi-o asum, fiind punctul de la care consider ca poate pleca o dezbatere de interes, daca nu foarte interesanta si anume:
"nu cred ca exista in tara, in Bucuresti, blocuri sau case la curte care sa nu fie inchiriate!"
Toti cunoastem faptul ca un chirias nu-si poate exprima opinia, votul sau nu conteaza, in cadrul Asociatiilor de proprietari. Obligatiile in convietuirea comuna sunt ale lui 100%, dar drepturile ii sunt limitate. Acestia refuza sa participe la sedintele anuale, trimestriale...invocand simplu, deseori: "nu este apartamentul meu, daca trebuie platesc ce trebuie platit, apoi ma inteleg cu proprietarul"...samd
Sunt sau nu sunt si ei oameni, cetateni cu obligatii si drepturi?
Sunt importanti in convietuirea de zi cu zi, in luarea deciziilor in acel bloc?
Ei de ce nu pot face parte din Echipa de Conducere a Asociatiei?
De ce trebuie ca Presedintele sa fie proprietar al unui apartament, daca el: bea bere in balcon, linistit, cand toti proprietarii si chiriasii lucreaza spatiul comun, intr-o sambata, daca nu este gospodar, daca nu este OM, fata de chirias, sa zicem...domnul de la parter, care are si timp si interes pentru comunitatea din care face parte...poate doar 3-4 ani?
Alt posibil articol de avut in vedere in Noua Lege 230...fie si peste cinci ani de-i adoptata!
Chiriasul unui apartament dintr-un condominiu din Oradea, Timisoara poate fi Presedinte de bloc :), daca este ales, daca este gospodar, daca...daca...daca doreste...dar, numai daca Legea ii permite=totul pentru binele a zeci de familii din acel bloc?
Multumiri anticipate!
Cel mai recent răspuns:
cyan , moderator
19:28, 6 August 2015