avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 499 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... facilitati persoane cu handicap grad 3 mediu
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

facilitati persoane cu handicap grad 3 mediu

va rog frumos, sa-mi spuneti legea si articolul unde se gasesc facilitatile pentru gradul de handicap 3 mediu... multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 22:10, 5 August 2015
Persoanele cu handicap mediu beneficiaza de urmatoarele drepturi, stabilite in cadrul legii 448/2006 privind protectia si promovarea drepturilor persoanelor cu handicap:

1. Dreptul la asistenta medicala gratuita, atat pentru tratamentul ambulatoriu, cat si pe timpul spitalizarii, in cadrul sistemului de asigurari sociale de sanatate.

2. Dreptul de a primi dispozitive medicale gratuite in ambulatoriu, potrivit listei si in conditiile contractului-cadru privind acordarea asistentei medicale in cadrul sistemului asigurarilor sociale de sanatate si a normelor sale de aplicare.

3. Dreptul de a primi un bilet gratuit de tratament balnear, in cursul unui an.

4. Dreptul de a primi bilete pentru intrarea la spectacole, muzee, manifestari artistice si sportive in aceleasi conditii ca pentru elevi si studenti.

5. Dreptul de a beneficia de protectie juridica sub forma tutelei si curatelei, in cazul persoanelor cu handicap, care indiferent de varsta, sunt in imposibilitatea totala sau partiala de a-si administra bunurile personale.

6. Dreptul de acces liber si egal la orice forma de educatie, indiferent de varsta, in conformitate cu gradul de handicap mediu.

7. Dreptul de a fi protejat impotriva neglijarii si abuzului, indiferent de locul in care se afla.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturi persoane cu handicap ganditor ganditor nora mea are scleroza multipla detine si un certificat de handicap mediu as dorii sa stiu care sunt drepturile ei ,este in programul national de sm multumesc (vezi toată discuția)
Drepturi pentru persoane cu handicap iancu65 iancu65 Buna ziua,care sunt drepturile banesti si celelalte facilitati de care beneficiaza o pers cu grad de handicap mediu,va rog? (vezi toată discuția)
Ce drepturi au persoanele cu handicap gradul ii? mariana70 mariana70 Doresc sa aflu ce drepturi au persoanele cu handicap gradul II in afara de indemnizatia de 234 lei si cele 6 bilete gratuite de transport! Va multumesc! (vezi toată discuția)