avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1019 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Imi vreau fetita inapoi
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Imi vreau fetita inapoi

Buna ziua,
Am si eu o intrebare... Sunt casatorit si in plin divort. Am locuit impreune cu mama si fata noastra, care are doi ani, in UK. Intr-o zi sotia a luat fata in timp ce eu eram la servici si a plecat in Romania fara stirea mea sa intenteze divort. Fata a fost nascuta in UK. Ceea ce a facut ea este ilegal in UK si sanctionabil de lege. In plus pot sa aduc martori ca m-a inselat aici cu diverse persoane, intretinand raporturi sexuale cu straini in fata fetitei, pot sa aduc martori ca a avut un comportament total imoral si ca fetita era neglijata pe timpul cat eram plecat de acasa (nespalata, cu hainute murdare, lasata sa alerge peste tot fara supraveghere, etc.) si ca lasa fetita cate 6-7 ore pe zi cu babysitter-ul ca sa se duca la hotel cu alti barbati. Intrebarea mea este: ce sanse am sa-mi recuperez fetita si sa o aduc inapoi in UK, unde ar avea infinit mai multe oportunitati de dezvoltare si o viata mai buna?
Cel mai recent răspuns: heimdal , utilizator 14:36, 14 Ianuarie 2016
Politia romana nu va poate ajuta.
Este bine sa stiti.

In UK ma interesa daca politia o va pune sub acuzatie penala ceea ce eu nu cred dar nici nu stiu sigur ca au alt sistem de drept.

Este bine sa fiti foarte bine informat.
Se spune ca cine are informatia are puterea...
Imi pare rau sa va contrazic colega Lascoschi. Am avut un caz similar in Italia. Mama a plecat cu minorul (nascut in italia), in Romania si nu a dorit sa se intoarca . Am obtinut , in urma plangerii penale de rapire internationala, o sentinta a Tribunalului pentru Minori din zona respectiva, iar in urma declansarii procedurii de reimpatriere minorul s-a intors in Italia la tata. Evident , aici sunt perfect de acord cu dv. colega, ca tatal are nevoie de un avocat englez care sa inceapa procedura in Anglia si de un avocat roman care sa faca demersurile pentru recunoasterea sentintei si punerea ei in executare. Procedura se judeca in regim de urgenta, fiind vorba de minori..Va sfatuiesc haimdal sa o notificati pe mama sa se intoarca cu minorul, ar fi de dorit sa folositi termenii juridici adecvati, sa inaintati plangerea penala pentru rapire internationala de minor, sa o notificati pe mama, sa alertati autoritatile romane..Un avocat englez si un avocat roman, fiecare isi va face partea care ii revine. Va doresc succes.
Degeaba ma contraziceti.
Rapirea internationala in astfel de cazuri este civila si nu penala.
De aceea o plangere penala nu are efect in tarile europene continentale.

Este insa bine de stiut exact cum este in UK deoarece au un sistem de drept care poate sa fie diferit sub acest aspect.

avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

Degeaba ma contraziceti.
Rapirea internationala in astfel de cazuri este civila si nu penala.
De aceea o plangere penala nu are efect in tarile europene continentale.

Este insa bine de stiut exact cum este in UK deoarece au un sistem de drept care poate sa fie diferit sub acest aspect.


Ei bine colega, nu va contrazic degeaba. In Italia cf..art.388 , 573, 574 , 605 C.p. sustragere minorului, recte rapirea de catre un parinte este infractiune. se coroboreaza si sechestrul de persoana in acest caz, chiar daca minorul este rapit de un parinte. Deci cu tot respectul , va contrazic, am tratat exact in acest mod situatia de are vorbea. Sentenza a fost emisa de Tribunalul pentru Minori - sectia penala ,din zona respectiva care are competente in materie civila si penala cu privire la minori, deci...In privinta reimpatrierii am folositi prevederile Regulamentului European .....Sentinta a fost recunoscuta in Romania si s-a procedat la punerea in executare....deci...Nu cunosc prevederile legale din UK, dar din cate spunea user-ul politia engleza va astepta 30 de zile dupa care va semnala cazul de rapire internationala si se va proceda in consecinta .....
[Update] Telenovela continua...
Dupa mai multe cugetari, am decis sa nu mai apelez la politia din UK, pentru ca n-ar fi facut bine nimanui, iar fata fiind la bunici impreuna cu mama ei a fost ingrijita foarte bine. Mama fetei a incercat in cateva randuri sa se angajeze in Romania, fara succes. In tot acest timp am avut dosarul de divort pe care amiabila si exercitarea drepturilor parintesti de catre ambii parinti, iar domiciliul fetei stabilit impreuna cu mama la adresa bunicilor.
Toate bune si frumoase pana in momentul in care mama s-a folosit de fata ca sa ma manipuleze, sustinand ca ar fi bine pentru fata sa incercam sa refacem casnicia, ceea ce am si acceptat fara ezitare. Impreuna am plecat in UK, fata urmand sa ramana la bunici pana cand noi am fi reusit sa inchiriem o casa si sa o mobilam.
In schimb, s-a dovedit ca la cateva zile dupa ce a ajuns in UK a reluat legaturile cu un amant de-al ei si s-a folosit de mine doar ca sa poata veni in UK si sa-si rezolve cu ajutorul meu niste acte aici. In momentul in care s-a vazut cu toti sacii in caruta, si-a luat talpasita si s-a mutat la amant.
Procesul nostru de divort nu a fost anulat, ci suspendat pentru ca nu s-a prezentat nici unul din noi la termen. Acum a fost repus pe rol de catre ea, cu acelasi continut.
Dorinta ei este, ca dupa divort, sa aduca fata in UK cu ea, lucru cu care eu nu sunt de acord deloc din cauza unor episoade anterioare (betii, fumat langa fata, episoade de nervi din nimic soldate cu lucruri faramate, a pierdut mai multe locuri de munca in UK din cauza comportamentului ei agresiv, etc.). Pe scurt nu o consider capabila sa creasca un copil de una singura, fara supraveghere.

Intrebarea mea ar fi ce sanse ar avea sa faca ce-si propune?

Alte discuții în legătură

Cum pot online custodia coplilului (sunt tata) DanielIonita DanielIonita Buna ziua , Caut ajutor in privinta unei probleme cu care ma confrunt,. Ideea e in felul urmator , eu si sotia avem o fetita de 5 ani, de 2 ani ne am ... (vezi toată discuția)
Mama și copilul plecați în italia cu suplinire acord pe o vacanță de 4 zile și nu s-au mai întors. ce e de făcut să-mi pot vedea copilul? MYK272est MYK272est Buna ziua! Am un program de vizitare stabilit de la divort cu preluare a minorului la domiciliul meu 2 weekend-uri pe luna. In urma cu o luna sotia a deschis ... (vezi toată discuția)
Schimbarea locuintei minorului in strainatate danielafelicia danielafelicia Am o rugaminte daca ma puteti ajuta. Am divortat in urma cu cativa ani, am o fetita de 9 ani care a ramas la mama , dar avem custodie comuna ii platesc Pensie ... (vezi toată discuția)