Modalitatea de corectare nu difera prea mult fata de anul trecut, doar modalitatea de examinare a fost diferita fata de anul trecut, in sensul ca nu au mai fost prezente decat spete in a doua etapa a concursului. In opinia mea-e una pur personala, marturisesc- subiectele care se dau pentru admitere la INM sunt mai dificile decat cele care se dau pentru admiterea in magistratura (pentru persoane care au cel putin 5 ani vechime in specialitate juridica), desi la concursul pentru admiterea in INM pot veni si absolventi de facultate, fara vechime in specialitate. Problema e ca din an in an e din ce in ce mai greu sa promovezi un examen de intrare in randul magistratilor.
Si ca sa continuu mesajul de mai sus, eu inca imi doresc din suflet sa devin magistrat, asta ca sa-mi demonstrez mie ca, desi e un examen al elitelor, in general, pot face si eu candva parte dintre acestea.Nimic nu e imposibil daca ai vointa, putere de munca, un dram de noroc si foarte multa rabdare.
Apropo de primul mesaj: ai avut cumva la testul de logica 2.20 de te plangi atata?
Nu se plange nimeni "atata" spun doar ca dupa o munca de 5-6 luni si dupa ce rezolvi spetele te trezesti cu o nota mult mai mica care iti da senzatia ca te-ai chinuit degeaba si care da tot baremul peste cap.
Nu stiu daca ai sustinut examenul din acest an dar iti spun eu ca testul ala de logica nu reprezinta nimic.
Pe de alta parte nu stiu de ce ti se pare normal ca examenul de admitere la INM sa fie mai greu decat cel de admitere in magistratura. Avand in vedere ca mai urmezi niste cursuri 2 ani ar trebui sa fie invers, nu crezi?
Daca mi se parea normal ca examenul de admitere in INM sa fie mai dificil decat cel pentru admiterea in magistratura, nu as fi facut remarca asta. E logic ca nu mi se pare normal ca examenul pentru admitere in INM sa fie mai dificil. Am sustinut si eu examenul de admitere in INM si recunosc cu sinceritate ca nu am trecut de proba eliminatorie si asta nu pentru ca as fi incapabila sau proasta, ci pentru ca am un serviciu si o familie si nu am avut decat o luna de invatat. Eu nu am mai lucrat cu penalul si cu procedura penala de foarte mult timp si mi-am permis sa-mi sacrific concediul de odihna ca sa invat. Nu am luat decat 70 de puncte, dar mie imi prinde bine ca am repetat materia pentru ca am 5 ani de vechime in specialitate si ma pot inscrie la primul examen de admitere in magistratura.
Din cate vad, ai acces la Internet. Pe site-ul INM a fost postat mult timp un test de logica cam de nivelul celui primit la examen. Eu l-am rezolvat din curiozitate, mi s-a parut dificil, dar nu testul de logica a fost cuiul lui Pepelea, mai ales ca el nu a reprezentat decat 10% din nota finala.Problema era sa iei note rezonabile la proba din domeniul juridic, cea cu spete si consider ca e un progres ca au acceptat sa stai cu codurile in fata. Ce se intampla daca nu aveai acces nici la cartile astea?