avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1644 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... lndex apa in avans
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

lndex apa in avans

Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati cu o problema. Avem un vecin care in lunile de vara declara la indexul apometrelor mai mult decat ar avea real, pentru ca iarna sa nu mai aiba consum deloc pana la regularizarea indexului. Ceilalti vecini sunt foarte suparati ca procedeaza asa, iar presedintele nu face nimic. Cum putem proceda in acest caz?

Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: draftacristi , utilizator 08:57, 9 August 2015

Omul isi gestioneaza banii asa cum crede de cuviinta. Apa consumata tot el o plateste, Banii care sunt platiti in avans ii tine la dv. in sold, nu-i tine la el in buzunar. Care e problema?

Practic isi face singur o cota a intretinerii cat de cat echilibrata intre cheltuielile reduse din vara si cheltuielile mari din iarna.
Cim puteti proceda? Sa lasati omul in pace sa plateasca in avans ce si cat vrea el. Eventual propuneti-i sa-si plateasca in avans o suma mai mare.

Am si eu asemenea locatari, unii pleaca in vacante cate 2-3 luni si-si platesc in avans cotele de intretinere, altii stiu ca peste cateva luni vor avea cheltuieli personale mai mari si atunci isi platesc in avans o parte din intretinere sa le fie mai usor in viitor.

Nu inteleg deloc supararea vecinilor? Sa faca si ei asa.
Blocul nostru are o particularitate aparte. acesti vecini fac scandal in fiecare luna pe aceasta tema. oricat le-am explica nu inteleg. poate daca as avea o baza legala ca nu poti obliga pe cineva sa isi plateasca in avans ar fi de folos. La vecini problema o reprezinta pierderile de apa (la noi in asociatie pierderile se distribuie proportional cu consumul fiecaruia). Acum ca nu avem pierderi, vecinul cu plata in avans nu plateste, iar la iarna cand va avea consum 0 si vor fi pierderi el tot nu va plati.

Va multumesc!
Dar acum plateste pierderimai mari pentru ca si-a pus consum mai mare, nu-i asa?

Deci nu exista prevederi legale ca sa interzica cuiva sa plateasca in avans, iar cei care fac scandal, probabil ca si-ar gasi alta tema, asa ca ii tineti ocupati cu speta aceasta.
Pot face scandal, ca il fac degeaba.
diferentele de pret care apar cine le plateste, pt ca plata se face la mc
Se compenseaza in timp.Este chestiune numai de modul de a plati acelasi consum.

Alte discuții în legătură

Asociatia imi trece consum mai mare de apa florenta_22 florenta_22 La noi la asociatie apometrele sunt citite de incasator (casierul), dar niciodata nu stim cand vine sa le citeasca, nu pune afis, vine cand vrea, dupa-amiaza ... (vezi toată discuția)
Consum apa pausal Anca07 Anca07 S-a hotarat in adun.generala sa se verifice contoarele de apa individuale montate acum 5 ani. Sunt 12 proprietari care nu vor sa le verifice si nici sa le ... (vezi toată discuția)
Pausalul se scade din suma totala de plata? ContSters345157 ContSters345157 buna ziua, am o mare nelamurire legata de calculul intretinerii, locuiesc intr-un bloc din Bucuresti de la 1 aprilie 2014. Nu am predat indexul de apa calda si ... (vezi toată discuția)