avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 395 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Pausalul se scade din suma totala de plata?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Pausalul se scade din suma totala de plata?

buna ziua, am o mare nelamurire legata de calculul intretinerii, locuiesc intr-un bloc din Bucuresti de la 1 aprilie 2014. Nu am predat indexul de apa calda si rece iar administratie a trecut la pusal consumul meu. Pe fiecare luna au trecut cam 3 mc AR si 3 mc AC, eu consumand mai mult. La farsitul lunii ianuarie au venit ei si au citit apomatrele si au sesizat ca e o diferenta foarte mare la index, cam 130 mc AC si 60 mcAR. Intrebarea mea era: ce am platit pana acum la pausal, adunat pe fiecare luna, se scade din suma totala pe care o am acum de plata, cam 2200 lei, pt. ca eu i-am intrebat si au zis ca se scade dar nu cred ca au scazut nimic.
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 22:45, 23 Februarie 2015
Cititi "REGULAMENT PRIVIND MODALITATEA DE DISTRIBUIRE A COSTURILOR AFERENTE CONSUMURILOR DE APA CALDA SI APA RECE DECLARATE IN FORMULARELE DE RAPORTARE INDEX LUNAR, IN SISTEM PAUSAL SI PIERDERILE CONSTATATE PE SISTEMUL DE DISTRIBUTIE DUPA BRANSAMENT, FACTURATE DE CATRE FURNIZORII DE UTILITATI" al blocului dvs (daca aveti ) sau hotărârile AGA . Daca nu găsiți nicio hotărâre din care sa reiasă modalitatea de distribuire a apei puteți contesta cotele de întreținere.
P.S. Modul dvs de lucru prin ne-predarea indecșilor nu este corect.
Consumul dvs peste 3mc a fost distribuit ca pierderi la tot blocul. Este normal sa facă regularizare.

Ultima modificare: Luni, 23 Februarie 2015
terentetalharu, utilizator
Daca nu găsiți nicio hotărâre din care sa reiasă modalitatea de distribuire a apei puteți contesta cotele de întreținere.

Cititi si afirmatia utilizatorului sau raspundeti DOAR sa va aflati in treaba?

Pe fiecare luna au trecut cam 3 mc AR si 3 mc AC, eu consumand mai mult. La farsitul lunii ianuarie au venit ei si au citit apomatrele si au sesizat ca e o diferenta foarte mare la index, cam 130 mc AC si 60 mcAR. Intrebarea mea era: ce am platit pana acum la pausal, adunat pe fiecare luna

Deci afirma ca nu a dat indexul, a fost trecuta la pausal cate 3 mc (acceptand sa plateasca mai putin, ca asa suntem noi romanii, credem ca merge smecheria pana la sfarsitul vietii), iar acum se supara ca este trecuta cu toata suma si se mai si intreaba daca cei care au fost corecti pana acum, sunt acum incorecti.
Stimata utilizatoare, mie mi-ar fi rusine sa pun asa o intrebare, trebuia sa fiti dumneavoastra cinstita ca sa fie si altii cinstiti, nu sa va indoiti de corectitudinea altora cand dumneavoastra ati fost cum ati fost.... :thumbdown:
In conditiile in care mai mult de jumatate din bloc nu preda indexul lunar, iar eu cand m-am mutat in bloc am aflat ca unele apartamente nu au nici apometre, nu mi-am batut capul cu notarea indexului. Nu am nimic impotriva sa platesc tot ce am consumat dar nu vreau sa mi se ia bani in plus si pt ce am platit deja. Imi cer scuze ca v-am revoltat cu situatia mea!
Dumneavostra nu ati platit la pausal, ati platit dupa o medie estimata, ceea ce este cu totul altceva.

Daca va trecea la pausal, nu se mai citeau deloc contoarele (ele aveau doar rol informativ pentru dumneavostra).

alinatriff a scris:
Intrebarea mea era: ce am platit pana acum la pausal, adunat pe fiecare luna, se scade din suma totala pe care o am acum de plata, cam 2200 lei, pt. ca eu i-am intrebat si au zis ca se scade dar nu cred ca au scazut nimic.

Omeneste ar trebui sa va puna la plata doar cu diferenta. Dar daca administratorul a pus pe lista de plata luna de luna 3 + 3 m.c. apa inseamna ca si la indexul scriptic, in evidentele asociatiei, s-au adaugat luna de luna aceste consumuri iar acum s-a stabilit ca diferenta este de 130 si 60 m.c. Aceasta direfenta trebuie sa o platiti pentru ca aceasta s-a obtinut prin scaderea din indexul actual al indexului de luna trecuta de la asociatie, index ce a crescut din aprilie 2014 cu 3 + 3 m.c. lunar pana acum.
Puteti verifica daca va uitati pe lista de plata si o sa vedeti cantitatea inmultita cu pretul unitar rezultand suma de plata la apa. Comparati si cu sumele de plata la apa ale vecinilor ca sa va dati seama de corelatia dintre cantitate si pretul iunitar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legislatie cu privire la calculul intretinerii cristina l munteanu cristina l munteanu buna seara tuturor vreau sa mi se spuna care este cadrul legal cu privire la problemele enumerate mai jos: 1. in cazul apartamentelor care nu au ... (vezi toată discuția)
Penalitati la diferenta apa calda consumata daniel_toma daniel_toma Am primit de la asociatie o hartie prin care sunt somat sa platesc o diferenta de consum de aproximativ 200 mc apa calda, acumulata intr-o perioada de timp de ... (vezi toată discuția)
Diferenta apa calda, boiler instalat cyan cyan Intentionez sa montez un boiler pentru apa calda dar fara sa ma debransez de la conducta de apa calda sau sa o sigilez/blochez cu vreun dop deoarece in cazul ... (vezi toată discuția)