avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 630 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Diferenta apa calda, boiler instalat
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Diferenta apa calda, boiler instalat

Intentionez sa montez un boiler pentru apa calda dar fara sa ma debransez de la conducta de apa calda sau sa o sigilez/blochez cu vreun dop deoarece in cazul unei avarii pe coloana de apa rece as ramane fara apa.

Voi declara lunar acelasi index de la punerea in functiune a boilerului si voi anunta si asociatia despre montarea boilerului.

Voi fi obligat sa platesc in continuare diferentele de apa calda sau voi fi nevoit sa "indopez" sursa de apa calda pentru a nu le plati?

Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 21:59, 7 Iulie 2015

1-instalarea de boiler nu va obliga sa anuntati asociatia de proprietari ,in conditiile in care este instalat pe circuitul interior dupa apometrul apa rece
2-Urmeaza sa comunicati lunar indexul consumului apa rece /calda indicat de apometrele instalate
3-Aspectul ca dvs ati inteles sa va imbunatatiti confortul ,nu constituie temei legal pentru a fi exonerat de la plata diferente inregistrate intre factura si total indexi comunicati de proprietari

3. Si in cazul in care pun dop si sigilez conducta interioara cu anuntarea AP, asociatia are temei legal sa imi mai perceapa diferenta de apa calda repartizata proprietarilor?

Din moment ce nu mai beneficiez de apa calda furnizata de RADET de ce sa mai platesc diferentele cauzate de nedepunerea fluturasilor cu indecsii de catre alti proprietari sau diferenta dintre dataq citirii si data facturarii?

Atata timp cat indexul ramane acelasi luna de luna adica consum 0 (zero) de ce sa se repartizeze si mie diferentele?
Depinde de ce prevede regulamentul de repartizare a consumului de apa in asociatia dv.
Dar si eu cred ca nu este normal sa platiti diferenta de la AC, doar daca va deconectati complet si anuntati.
Retineti ca la reparatiile coloanelor de apa calda trebuie sa contribuiti pentru cota-parte de proprietate.
depinde de cei de la asociatie cum repartizeaza pierderile de apa
1-la nr de persoane
2-la nr.de apartamente
la mine la asociatie le repartizez de ani de zile la nr.de persoane iar cei care nu au consum(cazul dv)adica au acelasi indecs luna de luna nu le repartizez pierderi pt ca nu au consum
c0stii a scris:
la mine la asociatie le repartizez de ani de zile la nr.de persoane iar cei care nu au consum(cazul dv)adica au acelasi indecs luna de luna nu le repartizez pierderi pt ca nu au consum

Se rupe filmul!
Repartizati pierderea la nr de persoane sau pe consum?
Daca repartizati pierderea pe numar de persoane ce locuiesc in luna respectiva in fiecare apartament, asta se face indiferent ca o familie consuma 20-10-5-2 sau zero metri cubi in acea luna. Are persoane in apartament si suporta piederile pe numarul de persoane.
Daca repartizati pierderile proportional cu consumul fiecarei familii, nu mai tinem cont de numarul de persoane. De exemplu daca la 1000 m.c facturati lipsesc 100 m.c conform apometrelor din apartamente asta inseamna 10% lipsa. Cel ce are un consum de 20 m.c va plati 22 m.c., cel ce are 10 m.c va plati 11 m.c. iar cel ce are "zero" m.c. conform indexului va plati "zero".

Dupa sustinerea dumneavoastra ce faceti daca intr-un apartament sunt 2 persoane la fel ca la alt apartament tot cu 2 persoane numai ca unul are 10 m.c consumati iar altul "zero" m.c. consumati? Care plateste si care nu in asa fel ca sa acoperiti acea diferenta de 100 m.c. ? La fel ne punem intrebarea daca doua apartamente au cate "zero" m.c apa consumata dat in unul a locuit 1 persoana iar in altul nu a locuit nimeni!?

Alte discuții în legătură

Plata apa calda,consum 0 de 2 ani de zile!! gici gici Buna ziua!Zilele trecute m-am uitat pe afisul cu plata intretinetinerii de la avizierul scarii,si am constatat ca aveam o suma de bani ptr plata consum de apa ... (vezi toată discuția)
Repartizare apa rece si calda adriandanciu90 adriandanciu90 Buna ziua. Sunt administrator la un bloc cu 3 scari (o singura asociatie deci o singura persoana juridica pentru 3 scari). Avem un singur bransament pentru ... (vezi toată discuția)
Legislatie cu privire la calculul intretinerii cristina l munteanu cristina l munteanu buna seara tuturor vreau sa mi se spuna care este cadrul legal cu privire la problemele enumerate mai jos: 1. in cazul apartamentelor care nu au ... (vezi toată discuția)