avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 514 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Decizia nr 55/2014
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Decizia nr 55/2014

Buna ziua. Va rog sa ma ajutati cu un sfat. Tatal meu a fost concediat in baza legii 77/2013, care ulterior a fost declarata neconstitutionala (Decizia 55/2014). Ar fi trebuit anulata din oficiu concedierea si rechemarea lui pe post? sau trebuie actionat pe calea instantei?
Va multumesc pentru ajutor.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:40, 6 August 2015
Parerea mea este ca trebuie introdusa o actiune in instanta.
ok. dar in baza art 147 alin 1 din Constitutie, inteleg ca ar fi trebuit sa inceteze de drept efectele oug.77/2013. ..imi scapa ceva...
Exista vreun termen pana la care s-ar putea actiona in instanta?
OUG 77/2013 si-a incetat efectele juridice la 45 de zile de la publicarea deciziei Curţii Constituţionale, insa nu sunt anulate de drept si deciziile de concediere.

Anularea lor o poate face numai instanta de judecata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decizia nr. 55/2014 data de curtea constitutionala loara123 loara123 Am mai intrebat pe acest forum insa poate acum stie cineva sa-mi raspunda. Avand in vedere ca am un proces in instanta urmare a OUG 77/2013 se poate rezolva ... (vezi toată discuția)
Oug 77/2013 Radica Radica Ce se va intâmla cu functionarii disponibilizati conf.OUG 77/2013, dupa ce a fost publicata Decizia CCR nr. 55/5.02.2014. Care sunt drepturile lor la ... (vezi toată discuția)
Posturi didactice auxiliare - daca oug 77/2013 a fost abrogata, mai este valabila angajarea unu la unu cf. art 5 (1)? una_una una_una Buna ziua, Avand in vedere ca OUG 77/2013 a fost declarata neconstitutionala, mai este valabil [b]Art. 5 – (1) Începând cu data intrării în vigoare ... (vezi toată discuția)