„cantitatea de apă meteorică preluată de reţeaua publică de canalizare este determinată prin înmulţirea cantităţii specifice multianuale de apă meteorică, stabilită conform normativelor în vigoare, cu suprafeţele totale ale incintelor construite şi neconstruite, declarate de fiecare utilizator.”
Apa meteorică: apa ce provine din precipitaţii: ploaie, zăpadă, grindină, rouă etc
Începând cu data de 01,02,2012 modalitatea de calcul a cantităţii de apă meteorică preluată în sistemul public de canalizare este în conformitate cu prevederile din Legea 241/2006 -Legea serviciului de alimentare cu apa şi de canalizare , cu Ordinul 88/2007 al preşedintelui A.N.R.S.C. şi a Regulamentului S.C. AQUABIS S.A. al Serviciului de Alimentare cu Apă şi de Canalizare, aprobat prin Hot. Nr15/16.01.2010 a AdunăriiGenerale a Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară pentru Servicii de Alimentare cu Apă şi de Canalizare.
Conform art.208.pct. (1) din Regulament de Furnizare/prestare a Serviciului de Alimentare cu Apă şi de Canalizare, stabilirea cantității de apă meteorică preluată de reţeaua de canalizare se determină, prin înmulţirea cantităţii specifice de apă meteorică (K), comunicată de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM)– Centrul Meteorologic , pentru luna anterioară emiterii facturii, cu suprafeţele totale ale incintelor construite şi neconstruite declarate de fiecare utilizator şi cu coeficienții de scurgere recomandați de SR1846-2/2007.
Formula de calcul este:
Qf = ( SC 0.85 + SN 0.05 ) K unde,
Qf - cantitatea de apă meteorică calculată și facturată (mc/lună)
0,85 - coeficient de scurgere pentru suprafeţele construite (SC);
0,05 - coeficient de scurgere prntru suprafeţele neconstruite (SN);
K - cantitatea specifică de apă meteorică comunicată de ANME vorba de apa pe care o consumați și care apoi ajunge la canal.
~ final discuție ~