avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 335 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Referitor la grupa a-II-a de munca
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Referitor la grupa a-II-a de munca

Buna ziua stimate doamne, stimati domni
Va supun atentiei, urmatoarea problema; am 65 de ani si sunt pensionar. Am trecut in carnetul de munca, incepand cu 07.10.1967 pana la 18.01.1976, o perioada de opt ani lucrati la o sectie de sticlarie ca muncitor sticlar, topitor la teava (executam tot felul de obiecte din sticla topita). Se muncea 6-8 ore pe zi in fata cuptorului cu sticla topita la temperaturi de 45-50 grade. Cand am iesit la pensie, domnii de la Casa de pensii Constanta, nu au vrut sa imi ia in calcul cei 8 ani munciti in grupa a-II-a de munca cu motivul ca " intreprinderea IPAT Cta (Intreprinderea de produse alimentare si textile si GIIL Cta (Grupul de intreprinderi de industrie locala) nu figureaza in tabelul cu intreprinderi mentionate in grupa a-II-a de munca. Nu cred ca este normal si corecta aceasta motivatie respectiv, cu gradul de incadrare al intreprinderii, cand eu am muncit timp de 8 ani in conditii grele la 40-50 grade in fata cuptorului cu sticla topita. Intentionez sa ma adresez unei Instante de judecata pentru a-mi castiga dreptul recunoasterii grupei a-II-a de munca pentru cei 8 ani. Fac mentiunea ca in carnetul de munca, scrie ca <stabilit locul de munca cu conditii grele conform ord.59/969 si in continuare anexa 1, poz. 10>. Cum trebuie sa procedez sa ma descurc singur deoarece, pensia de 630 lei este foarte mica si nu imi permit angajarea unui avocat in acest sens. Cine nu isi doreste sa isi angajeze un avocat sa in reprezinte, intr-o problema foarte importanta! Trebuie sa fac o cerere inaintata Presedintelui Judecatoriei Cta privind recunoasterea acestui drept al meu, sau trebuie sa chem in judecata Casa de Pensii Cta pentru incalcarea recunoasterii grupei a-II-a mentionata in carnetul de munca. Mentionez ca toate cele trei intreprinderi la care am lucrat sau desfiintat si arhiva nu mai exista (nu mai este de gasit cu toate eforturile mele de cautare pe parcursul a 6 luni). de aceea nu pot obtine adeverinte suplimentareVa rog respectuos, ma puteti indruma pentru a-mi castiga dreptul in instanta? Va multumesc anticipat.

Alte discuții în legătură

Optician -optica primara lucru cu sticla ,zgomot marit-grupa 2??? Zincuta Zincuta Am lucrat 21 ani si zece luni intr-un atelier de optica(de stat),nu particular,sociatatea apartinand de Ministerului Sanatatii , perioada 1981-2002 doar ... (vezi toată discuția)
Pensii pirvan_pantilie pirvan_pantilie Buna ziua, Am lucrat 3 ani 7 luni si 3 zile la IPEG, in functia de sondor subteran,beneficiind de grupa I speciala. Ulterior m-am tansferat la o mina de ... (vezi toată discuția)
Handicap bobuonisei bobuonisei Buna ziua, Daca am lucrat in grupa 1 de munca ca si persoana cu handicap gradul 2 timp de 10 ani, mai am dreptul si la reducere de varsta conform grupei, pe ... (vezi toată discuția)