avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 464 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Acord vecini pentru subzidire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Acord vecini pentru subzidire

Buna ziua!

Daca vreau sa consolidez o casa lipita la calcan de alta, s-ar putea, din motive tehnice, sa fiu nevoit sa intervin si asupra casei vecine (subzidire de fundatie). Pentru eliberarea Autorizatie de Constructie primaria cere acordul notarial al vecinilor pentru respectiva interventie. As vrea sa stiu in ce prevedere legala apare obligatia mea de a obtine acest acord si dreptul vecinului de a da / a refuza acest acord. Mentionez ca nu pun in discutie aceasta cerinta, mi se pare fireasca, dar intr-o discutie n-am stiut s-o incadrez in lege.

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: liamic43 , utilizator 05:06, 13 August 2015
Gasiti in legea calitatii in constructii generic mentionat despre acorduri si, poate, gasiti detalii in norme.
daca va permite terenul si constructia mai bine va retrageti 25-30cm( eu asa am facut) deoarece pot aparea complicatii si fereasca Sfantul ii construiti casa vecinului in loc sa o construiti pe a dumneavoastra.
exista si solutii tehnice de evitare a interventiei... Nu poate fi vorba de retragere 25-30 cm, in primul rand pentru ca este ineficient tehnic, nu rezolva problema (ar trebui cel putin 120 cm), in al doilea rand calcanele trebuie alipite cf. reglementarilor de urbanism
ANEXA 1 a Legii.50/1991

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acord construcție la calcan annesis annesis Buna seara, Am CU pentru construcție unde este specificat cuplare la calcan , doar ca vecinul nu e construit pe calcan la limita de proprietate, iar eu ... (vezi toată discuția)
Construirea unui imobil in spatele casei mele Ionita2205 Ionita2205 Buna ziua! Sunt proprietarul unui imobil din sectorul 2 al Capitalei. In spatele casei mele noul proprietar al terenului doreste sa isi construiasca o casa, ... (vezi toată discuția)
Servitute calcan Borza Borza Buna, La constructia unei case cat trebuie sa fie distanta de casa vecinului? Avand in vedere faptul ca zidul de care este lipita (distanta este de cca5 cm), ... (vezi toată discuția)