avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 594 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Termen refuz plata factura
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Termen refuz plata factura

Buna ziua!
Stiti cumva daca exista un termen legal de 5 zile in care se poate refuza plata unei facturi?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: madalinapan , utilizator 08:46, 10 August 2015
Salut madalinapan! Stii ceva dar nu ne spui tot! Raspunsul la intrebarea ta difera in functie de entitatea economica la care lucrezi! Presupun ca este o instiutie de stat, odata ce ai pomenit de termenul de 5 zile! Potrivit legii "Perioada maximă pentru acordarea sau, după caz, pentru refuzul vizei de control financiar preventiv propriu este de 3 zile lucrătoare de la prezentarea proiectului unei operaţiuni, însoţit de toate documentele justificative. În cazuri excepţionale controlorul financiar preventiv propriu are dreptul să prelungească perioada cu maximum 5 zile lucrătoare, pe baza unui referat de justificare pe care are obligaţia să îl transmită de îndată spre informare ordonatorului de credite."

Refuzul vizei de control financiar preventiv este una iar refuzul la plata a unei facturi este consecinta primei! Deci refuzul la plata a unei facturi se poate face oricand in interiorul scadentei si motivat!

Totusi, nu vreau sa fiu curios, dar de regula firmele nu "arunca" facturi la institutiile publice fara documente justificative insusite de beneficiar!

Daca am inteles gresit si lucrezi intro firma privata ioti spun ca factura poate fi refuzata la plata intr-un termen de +30 de zile!
Multumesc mult pentru raspunsul dumneavoastra! Lucrez intr-un SRL si mi-a fost adresata intrebarea de catre seful departamentului financiar contabil daca cele 5 zile de refuz a unei facturi sunt lucratoare sau calendaristice.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Controlul financiar preventiv propriu rambela rambela Intr-o societate comerciala cu capital de stat CFPP il face directorul economic.Vreau sa stiu daca este sau nu incompatibil si temeiul legal . (vezi toată discuția)
Subiect: refuz de viza cfp str8 str8 Subiect: Refuz de viza cfp Buna ziua. Daca am facut un refuz de viza cfp, in cat timp ordonatorul de credite, dpdv legal trebuie sa-si asume operatiunea pe ... (vezi toată discuția)
Viza control financiar preventiv vulpita2012 vulpita2012 Cine acorda in cadrul unei firme viza de control financiar preventiv si care este procedura de acordare a acesteia? (vezi toată discuția)